BiH večeras bez Džeke protiv autsajdera Gibraltara

Zmajevi veliki favoriti

BiH večeras bez Džeke protiv autsajdera Gibraltara

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će na Bilinom Polju u Zenici ugostiti ekipu Gibraltara u okviru 5. kolo kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Bosna i Hercegovina je nakon četiri odigrana kola na 3. mjestu grupe H sa sedam osvojenih bodova, odnosno tri manje od drugoplasirane Grčke i pet manje od lidera Belgije koja ima sve pobjede u dosadašnjem dijelu kvalifikacija. 

S druge strane, Gibraltar je posljednja ekipa na FIFA rang listi i još uvijek nisu osvojili nijedan bod u našoj grupi, ali su postigli dva pogotka i to protiv Grčke na domaćem terenu i Kipra u gostima.

Selektor našeg tima Mehmed Baždarević pozvao je na jučerašnjoj press konferenciji  na oprez pred večerašnji meč.

"Protiv Gibraltara će od velike važnosti biti angažman, disciplina i profesionalnost svih igrača, a ukoliko ne uradimo ono što je potrebno, bit će komplikovano. Već imam prvih 11 u glavi, međutim po tradiciji imena neću otkrivati prije utakmice. Ko zaigra sutra, morat će dati svoj maksimum", rekao je između ostalog Baždarević.

Naša reprezentacija bit će oslabljena večeras neigranjem kapitena Edina Džeke koji je suspendovan zbog crvenog kartona kojeg je dobio protiv Grčke u novembru mjesecu, a osim njega na raspolaganju selektoru nije ni vezista Palerma Mato Jajalo. Bit će ovo prva utakmica naše reprezentacije protiv Gibraltara u historiji.

Reprezentacija Gibraltara je odigrala 23 utakmice u historiji te su upisali i jedan trijumf i to protiv Malte 2014. godine kada su u prijateljskom meču slavili sa 1:0. Osim toga, imaju i 3 remija te 19 poraza. Oni su izgubili svih 10 mečeva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se prošle godine održalo u Francuskoj. 

Inače, Gibraltar ima samo 30.000 stanovnika što je najmanje od svih članica UEFA-e.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Večerašnji meč između BiH i Gibraltara počinje od 18.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi