Bijeljina: Danas počinje Lavovski turnir u malom fudbalu

Sutra utakmce četvrtfinala i finala

Bijeljina: Danas počinje Lavovski turnir u malom fudbalu

M. Skaka

Sa najvećim nagradnim fondom koju je kompanija Carlsberg BH u organizaciji turnira osigurala do sada, gdje pobjedničku ekipu očekuje vrijedna novčana nagrada od čak 15. 000 KM, a drugoplasiranu u iznosu od 5. 000 KM, danas i sutra u Bijeljini održati će se prvi Lavovski turnir u malom fudbalu. 

Zahvaljujući svom angažmanu i lojalnosti prema Lav pivu, pravo učešća steklo je čak 16 ekipa, registrovanih klubova sa područja Republike Srpske. 

Naime, od početka mjeseca maja do kraja augusta timovi su imali zadatak da sakupe 12. 000 čepova sa boca novog Lav piva, i tako steknu pravo da okušaju svoju lavovsku snagu i fudbalsko umijeće na terenu MB Sport Bijeljina. 

Ekipe koje gledamo i za koje navijamo naredna dva dana takmičenja su: FK Bratstvo, FK Priboj, FK Omladinac, FK Brodac, FK Borac, FK Obarska, FK Novo Doba, FK Balatun, ŽFK Radnik, Mineral Ukrina, Trebava Osječani, FK Sloga Dugo Polje, Torpedo, Ratar, Rudo i ŽFK Sloga. Turnir će se odvijati po standardnim pravilima Fudbalskog saveza BiH, uz usvojena dodatna pravila. Utakmice se igraju u periodu od 17 do 23 sata, trajanje igre je dva puta po 15 minuta, a svaki klub sastoji od najviše pet igrača.

Utakmice osmine finala igraju se u danas, dok će utakmice četvrtfinala, polufinala i samog finala biti će odigrane sutra, 14.10., u periodu od 17 do 23 sata. 

Svi su pozvani da bodre svoje timove, uživaju u fudbalu ali i obilju nagradnih igara koje je kompanija Carlsberg BH pripremila za vjernu publiku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi