Bilbija odlučio mostarski derbi, Zrinjski korak bliže tituli

Plemići bolji od Veleža

Bilbija odlučio mostarski derbi, Zrinjski korak bliže tituli

E. Škorić

Zrinjski je očekivano slavio u mostarskom derbiju protiv Veleža (1:0) u 28. kolu Premijer lige BiH.

Zrinjski i Velež su prethodnih godina igrali zanimljive derbije, no ove godine Plemići nemaju pravog rivala, obzirom da je njihov gradski rival na izdisaju i odavno otpisan iz Premijer lige.

Ipak, kako to obično biva, derbi je derbi i ni to što je Velež zadnji, a Zrinjski prvi, ne mora da bude odlučujući faktor.

Dobro su se Rođeni držali, čak izdržali bez gola prvih 45 minuta, ali je u 49. minuti Nemanja Bilbija glavom pogodio nakon ubačaja Todorovića.

Zrinjski je imao nekoliko sjajnih šansi i u prvom dijelu, ali nije uspio da ih pretvori u pogodak. Velež je uspijevao da se ravnopravno donekle nosi sa daleko jačim rivalom, koji je uspio tek minimalno da slavi. 

Na kraju, Zrinjskom se nije poklopio rezultat na Piroti, gdje je Sloboda s 3:2 pobijedila Travnik, ali i dalje ima četiir boda više od Tuzlaka, a do kraja su još samo dva kola.

Zrinjski - Velež 1:0 (Bilbija 49)

Zrinjski: Karačić, Blaić, Tomić, Todorović, Stojanović, Mešanović, Petrak, Laštro, Katanec, Zakarić, Bilbija. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež: Bilbija, Mahinić, Serdarević, Hajdarović, Demić, Rovčanin, Jakupović, Ćemalović, Lukomirak, Papaz, Husić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi