Blijedo izdanje i poraz Zmajića u St. Poltenu
Foto: APA

Austija porazila bh. nade

Blijedo izdanje i poraz Zmajića u St. Poltenu

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras od svojih vršnjaka iz Austrije rezultatom 2:0 u St. Poltenu.

Austrijanci su već u prvih pet minuta mogli imati dva gola prednosti, ali na našu sreću iz opasnih situacija nisu pogađali Žulj i Djuricin.

Naši su uzvratili u osmom minutu, ali se istakao golman Stanković. U desetom minutu domaćin je poveo sjajnim pogotkom Stogera. Petnaest minuta kasnije Zmajići su mogli izjednačiti, ali je nakon ubačaja Grahovca iz kornera pored gola šutirao Maletić.

U 32. minutu susreta naša selekcija oštećena je za čist jedanaesterac nakon duela Mešanovića i Stankovića. U 33. minutu Marko Djuricin postigao je drugi gol za domaćina. Do kraja prvog poluvremena naši su prijetili preko Maletića, i ovog puta bez uspjeha.

Nezadovoljan izdanjem u prvom poluvremenu selektor Jagodić već na pauzi napravio je dvostruku izmjenu, a Kožulja i Maletića zamijenili su Modić i Duljević.

Dvadeset minuta prije kraja moglo je biti i 3:0, ali je na sreću udarac Djuricina završio na prečki našeg gola. Do kraja su prijetili još Žulj i Djuricin, ali je ostalo 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.