Boccaccini pri odlasku: Hvala Sarajevo, hvala prijatelji...

Italijan napustio FK Željezničar

Boccaccini pri odlasku: Hvala Sarajevo, hvala prijatelji...

S. Mlaćo

Italijanski stoper Matteo Boccaccini danas će napustiti našu zemlju, a jučer se nakon meča sa Radnikom (2:1) pozdravio sa svojm sada već bivšim saigračima i stručnim štabom FK Željezničar.

Boccaccini se sasvim neočekivano našao u nemilosti šefa struke Plavih Slavka Petrovića koji mu nije davao priliku, a italijanskom stoperu sada svakako je istekla posudbe iz italijanske Brescie čiji i zvanično član.

U posljednjih pet utakmica čak na tri Boccaccini se našao na klupi, iako je odbrana Željezničara vjerovatno i "najzaslužnija" što titula nije došla na Grbavicu. Zbog čega je Petrović prekrižio Boccaccinija te tako najviše štete napravio svom klubu, ostat će tajna, a kako saznajemo Boccaccini već ima ponude nekoliko klubova iz inostranstva koji su zainteresovani za njegove usluge.

Boccaccini je za Željezničar ove sezone upisao 19 nastupa u Premijer ligi uz jedan pogodak, dok je u Kup takmičenju upisao tri nastupa i jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na svom instagram profilu od naše zemlje i Sarajeva se oprostio statusom: "Hvala Sarajevo, hvala prijatelji..Hvala svi", napisao je 24-godišnjak rođen u Bolonji.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi