Čelik i Olimpic odigrali utakmicu za nadu u bh. nogomet

Bilino polje poprište sjajnog nogometa

Čelik i Olimpic odigrali utakmicu za nadu u bh. nogomet

D. Kurbegović

Sinoć je Bilino polje ponovo bilo u centru pažnje kada je u pitanju nogometna Premijer liga. Ako su mnogi izgubili nadu u naš nogomet onda su ih nogometaši Čelika i Olimpica natjerali da još jednom razmisle prije nego prestanu pratiti najjaču ligu u našem nogometu.

Sjajna utakmica u kojoj je viđeno bezbroj lijepih poteza, mnogo trke, četiri gola, mnogo šansi sa obje strane, definitivno je mogla zadovoljiti 5000 gledatelja koji su sinoć platili ulaznicu.

Naravno da u našem nogometu ima mnogo talentovanih i dobrih igrača, sinoć su to demonstrirali s jedne strane Saša Kajkut, Kenan Horić, Adi Adilović, a s druge Sulejman Smajić, Haris Duljević, Veldin Muharemović. Svim ekipama u našoj ligi je lako igrati kada imate ispred sebe besprijekoran teren, svjetlost reflektora,  sjajnu podršku i navijanje sa tribina, te na kraju dobro suđenje kao šlag na tortu.

Nakon utakmice koja je završena rezultatom 2:2, treneri Čelika Vlado Jagodić i Olimpica Nedim Jusufbegović bili su zadovoljni konačnim ishodom.

„Zadovoljan sam današnjom predstavom mojih igrača, postigli smo dva gola, stvorili mnogo šansi i definitivno imam razloga za zadovoljstvo nakon predstave mojih igrača. Zahvalio bi se publici u Zenici, igračima Čelika, treneru koji su upotpunili ovaj Evropski ambijent u kojem smo svi bili sudionici jedne sjajne utakmice. Bilino polje i Zenica definitivno zaslužuju ovakve utakmice i želim domaćinu puno sreće u nastavku prvenstva“ kazao je nakon utakmice trener Olimpica.

Vlado Jagodić nije bio zadovoljan igrom svojih igrača, ali konačnim rezultatom jeste nakon svega prikazanog.

„Zadovoljan sam rezultatom jer kako se odvijala mogao je rezultat biti 3:1 za nas ili 2:5, za Olimpic. Mi smo u prvom poluvremenu u prvih 20. minuta propustili dvije stopostotne šanse i nakon toga smo stali. Mnogo smo griješili i ne znam kako je moguće da nekolicina igrača nije razumjela moje upozoravanje na riječ kontranapad koji sjajno demonstriraju gosti. Mislim da je ovom današnjom utakmicom najviše profitirala publika, utakmica je bila sadržajna sa mnogo trke i na kraju moram biti iskren i kazati da sam zadovoljan rezultatom, iako smo imali za cilj pobjediti ekipu koja je sigurno najopasnija u gostima u našoj ligi. Vjerujem da ćemo nakon dva remija u narednom kolu protiv Mladosti upisati i prvu pobjedu“, kazao je trener Zeničana nakon utakmice.

Nakon svega viđenog u Zenici generalna ocjena je da se konačno skrati Premijer liga, te pooštre uslovi odnosno da klubovi koji nemaju uslovne terene, te reflektore ne mogu igrati najjači rang nogometa u našoj zemlji.

Zamislimo našu ligu sa 10 ili 12 klubova pa da svako kolo gledamo derbije u Zenici, Mostaru, Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, uz dupko ispunjene tribine stadiona. Vrijeme je da se konačno izdignemo iznad svega i da napravimo jednu ligu, koja će sigurno biti kvalitetnija od mnogih u regionu, a zauzvrat ćemo imati i kvalitetnije nogometaše od kojih će najveći profit imati naše reprezentativne selekcije.

Ne potcjenjujući nijedan klub u našoj zemlji zna se gdje se nogomet uvijek igrao u bivšoj Jugoslaviji, presijecimo jednom neke stvari za sva vremena, ostavimo se nacionalizma, fašizma i nemilih scena u našem nogometu.

 Bosna i Hercegovina je zemlja koja zaslužuje imati jednu kvalitetnu ligu koja će vratiti ljude na stadion i primaknuti nas Evropi jer su nam Hrvatska i Srbija mnogo pobjegli, dok nas  prestižu i zemlje poput Albanije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije čiji klubovi lako izlaze na kraj sa našim ekipama u Evropskim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Gospodo“, sinoćnja utakmica na Bilinom polju Vam je primjer kakav bi se nogomet mogao igrati u našoj zemlji ukoliko postavimo stvari na svoje mjesto, zajedničkim snagama: od saveza, klubova, medija, do navijača svi se moramo uključiti u proces stvaranja nogometne lige na jakim standardima uz sveopću korist.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.