Čelik "preživio" Pecaru, Zeničani u finalu Kupa BiH

Odigran revanš susret polufinala Kupa BiH

Čelik "preživio" Pecaru, Zeničani u finalu Kupa BiH

NK Čelik večeras je u okviru revanš susreta polufinala Kupa Bosne i Hercegovine gostovao na Pecari u Širokom Brijegu. Prvi susret igran prije 14 dana u Zenici završen je pobjedom Čelika rezultatom 2:0. Večeras je Široki slavio rezultatom 1:0, ali to nije bilo dovoljno za finale.  

Domaćin je od samog starta nametnuo svoj ritam igre. Prvu ozbiljniju priliku Široki je imao u 12. minuti susreta, a udarac Barišića sa 17 metara Hinović brani uz pomoć prečke. Nastavio je domaćin sa napadima, ali do mreže gostiju nije mogao. U 17. minuti susreta udarac Ivice Džidića iz slobodnog udarca odlazi pored gola gostiju. 

Sredinom prvog poluvremena gosti su se oslobodili pritiska, ali nisu ozbiljnije ugrozili Bilobrka. Prvi žuti karton na susretu vidjeli smo u 29. minuti susreta, a opomenut je Petar Bašić. Četiri minute kasnije vidjeli smo i prvu izmjenu, Peko je zamijenio Ljubića. 

U 38. minuti utakmice dvije vezane prilike za domaćina nakon kornera, ali promjene nema. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imali su gosti. Lakićević je uposlio Baraća, a njegov udarac odlazi pored gola domaćina. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Od samog starta drugog poluvremena Široki je krenuo u napad. Nakon pet minuta igre u nastavku druga izmjena u redovima domaćina. Špikić je zamijenio Džidića. U trenucima kada se Čelik uspio osloboditi pritiska domaćina, Široki dolazi do vodstva. Zakarić je izveo korner, a nakon gužve mrežu Hinovića trese Wagner. 

Gosti 77. minuti susreta imaju novu priliku. Barać je uposlio Mešanovića, koji šalje loptu preko gola Bilobrka. Samo dvije minute kasnije prilika na drugoj strani. Ćorić je centrirao, Marić spustio loptu za Wagnera, a Brazilac šutira pored gola gostiju. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za domaće. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti