Čelik protiv Veleža bez petorice igrača

Zeničani gostuju u Mostaru

Čelik protiv Veleža bez petorice igrača

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon velike pobjede protiv Željezničara na Bilinom polju okreću se narednoj utakmici i gostovanju kod ekipe Veleža. 

Zeničani do kraja prvenstva mogu napredovati za još jedno mjesto, tako da bi s dvije pobjede u posljednja dva kola preskočili Radnik i sezonu završili na šestom mjestu što bi sigurno bio dobar rezultat, gledajući svu situaciju u i oko kluba.

U narednoj utakmici protiv fenjeraša na tabeli mostarskog Veleža, Čelik će nastupiti desetkovan, bez petorice standardnih igrača. Zbog tri žuta kartona gostovanje u Mostaru će propustiti Fenan Salčinović, Vernes Selimović i Semir Bajraktarević, dok će zbog povreda u utakmici protiv Željezničara gostovanje u Vrapčićima propustiti i Anel Dedić, te Jovo Kojić.

U ekipu se nakon odrađene suspenzije zbog tri žuta kartona vračaju Haris Hećo i Zlatko Kazazić, a vjerovatno će priliku za igru od prve minute dobiti i neki mladi igrači, koji su ove sezone imali manju minutažu.

Iako je Velež posljednji na tabeli, crno-crvene ne očekuje lagan u zadatak u Mostaru, prvo zbog izostanka standardnih igrača, a drugo zbog tradicije, koja je daleko na strani domaćina. Zeničanima je gostovanje u Vrapčićima jedno od najnezgodnijih u Premijer ligi, a podatak da su samo dva puta pobijedili na ovom stadionu i to 1995 i 2013. godine dovoljno govori, koliko je teško ovo gostovanje za crno-crvene.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednja utakmica ovih timova jesenas na Bilinom polju završena je pobjedom Čelika rezultatom 1:0, a strijelac je bio Mahir Karić. S druge strane posljednju utakmicu u Mostaru, Velež je riješio u svoju korist identičnim rezultatom 1:o, a strijelac je bio Anes Haurdić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi