Čelik protiv Željezničara bez Stajića i Burekovića

Posljednja prilika za izlaz iz krize

Čelik protiv Željezničara bez Stajića i Burekovića

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika od "heroja" u prošloj sezoni postali su maltene omražene osobe u gradu Zenici. Sramotne igre u prvih devet kola i samo osam osvojenih devet bodova, premalo su za ekipu koja najavljuje pohod na Evropu.

Navijači su već mnoge igrače uzeli na zub i počeli ih s razlogom vrijeđati, jer mnogi od njih u ovoj sezoni ne zaslužuju da nose crno-crveni dres. Osim što nema igre ni rezultata, u posljednjoj utakmici protiv Viteza nije se vidjela ni prevelika borbenost, a to je ono što se nikako nije svidjelo svim simpatizerima kluba s Bilinog polja.

Sutra je za nogometaše Čelika i stručni štab predvođen Vladom Jagodićem "posljednja" prilika da se u derbiju kola protiv Željezničara iskupe za loše igre u ovoj sezoni. Neće tri boda protiv gostiju sa Grbavice donijeti veliki skok na tabeli, ali će Zeničanima donijeti potreban mir pred naredne utakmice, te prekidanje nezgodne tradicije posljednjih godina u duelima protiv Željezničara.

Zeničani će protiv gostiju sa Grbavice istrčati u najjačem sastavu, a za ekipu neće konkurisat Duško Stajić zbog tri žuta kartona, koji ove sezone nije pokazao da je igrač za Čelik, te mladi Dženan Bureković koji već duže vuče povredu i njegov povratak se očekuje u narednoj polusezoni.

Pritisak navijača, javnosti i rukovodstva kluba na stručni štab i igrače je sve veći, a možda će Horić,Kajkut, Adilović i društvo u subotu pokazati protiv aktuelnog prvaka da nisu zaboravili igrati lopte, te konačno obradovati armiju navijača, kojima su pobjede protiv ljutih rivala kao što je Željezničar posebno slatke.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.