Četiri kluba ostala bez bodova, Rudar ostaje prvi
Foto: FSRS

Odluka Fudbalskog saveza RS-a

Četiri kluba ostala bez bodova, Rudar ostaje prvi

M. Šljivak

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Republike Srpske kaznila je četiri tima zbog neregularnosti u susretima 26. kola Prve lige RS-a.

Tako su Leotar, Podrinje, Proleter i Rudar Prijedor kažnjeni oduzimanjem šest bodova. Usprkos oduzimanju šest bodova, Rudar Prijedor će ipak igrati u Premijer ligi BiH, jer imaju bod više od ekipe Krupe.

Međutim, oduzimanje bodova najteže će pasti Proleteru i Podrinju. Oduzimanjem bodova oni su ispali u niži rang takmičenja.

Također, Leotar i Proleter kažnjeni su novčano zbog propusta u organizaciji. Tim iz Trebinja će platiti 1000KM, dok će Proleter platiti 3000KM kazne.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Pored toga kažnjeni su komesari za takmičenja i delegati utakmica koje su proglašene neregularnim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.