Ćiro priprema osvetu Banovićanima poslije 28 godina

Povratak na „mjesto zločina“

Ćiro priprema osvetu Banovićanima poslije 28 godina

U sezoni 1986/1987. zagrebački Dinamo je u šesnaestini finala Kupa Maršala Tita gostovao kod republičkog ligaša Budućnosti iz Banovića. Na banovićkom stadionu ubilježena je rekordna posjeta, a „zeleno-crni“ su nakon boljeg izvođenja jedanesteraca eliminisali apsolutnog favorita. 

Zagrepčane je tih dana vodio Miroslav Ćiro Blažević, koji se i danas, 28 godina nakon eliminacije, itekako dobro sjeća te utakmice. 

„Kako se neću sjećati. Uh, šta su mi napravili ti Banovićani“, govori on.

U subotu će Miroslav Blažević ponovo zakoračiti na stadion u Banovićima. Predvodit će svoju Slobodu u još jednoj odsudnoj bici za plasman u elitni rang takmičenja. 

„Svi smo skoncentrisani za tu utakmicu. Nemamo pravo na kiks, idemo na pobjedu. A na šta bih 

drugo“, govori Blažević. 

Ipak, kaže kako će u njemu proraditi emocije. Na stadionu su postavljene fotografije istorijskog 

uspjeha „zeleno–crnih“ koji su nakon eliminacije Dinama snage odmjerili s Hajdukom. 

Pobijedili su Splićane na svom terenu sa 2:1, ali su na Poljudu izgubili 4:1 i ispali. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

„Ako mi budu pokazivali fotografije s te utakmice ja ću ih pocijepati“, rekao je kroz smijeh 

Miroslav Ćiro Blažević, trener zbog kojeg je Sloboda najgledaniji tim ovog proljeća i zbog koga na Tušanj pristižu novinarske ekipe sa različitih strana svijeta.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.