Čolić: Željezničar nam je glavni konkurent u borbi za naslov

Bivši igrač Plavih danas član Zrinjskog

Čolić: Željezničar nam je glavni konkurent u borbi za naslov

M. Maksimović

Benjamin Čolić će gotovo sigurno u narednom kolu zaigrati od početka na gostovanju Zrinjskog u Bijeljini. Desni bek je optimičan pred ovaj susret, tvrdeći da Zrinjski može pobijediti sve klubove u Premijer ligi.

“Cilj na svakoj utakmici, pa tako i sutra protiv Radnika je ostvariti pobjedu. Očekuje nas teži protivnik nego u prethodnim utakmicama, ali mi imamo kvalitet da možemo pobijediti sve protivnike u ovoj ligi. Oni su u dobroj formi, ali ipak vjerujem u dobru igru i osvajanje tri boda", poručio je Čolić. 

Čolić smatra da je učinak Zrinjskog u dosadašnjem dijelu prvenstva potvrda kvalitetačadi, kao i da prvog konkurenta Plemićima treba tražiti u pobjedniku gradskog derbija između Sarajeva i Željezničara. 

"Nisam očekivao da ćemo napraviti toliku razliku u odnosu na ostale ekipe, ali sam očekivao da ćemo mi osvojiti ovoliko bodova, jer smo najkvalitetnija ekipa u ligi. Idemo iz utakmice u utakmicu da povećamo tu razliku", kazao je Čolić i dodao: 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Možda će derbi u nedjelju odlučiti ko bi nam mogao biti prvi konkurent za prvo mjesto. Premda mi gledamo sebe i nema potrebe da razmišljamo o ishodu drugih utakmica, za nas bi bilo bolje ako završi neriješeno, a mi napravimo dobar rezultat, čime bismo ostvarili još veću razliku. Po meni je prvi konkurent Željezničar.”

U konkurenciji za utakmicu s Radnikom nisu Miloš Filipović, Mate Pehar i Mario Barić. Filipović je bio bolestan od petka do srijede, Pehar ima problema sa aduktorom, dok se Barić oporavlja od povrede leđa.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi