Derbi u Mostaru, Čelik želi prekinuti Željin pobjednički niz

Sarajevo na Koševu protiv Mladosti

Derbi u Mostaru, Čelik želi prekinuti Željin pobjednički niz

Današnjim utakmicama 28. kola nastavlja se takmičenje u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine. 

Veliku pažnju privlači 30. poslijeratni mostarski derbi u kojem će Zrinjski pod Bijelim brijegom ugostiti Velež. Trenutna forma i položaj na tabeli često nije igrao nikakvu ulogu u derbijima, međutim teško da će sada biti neizvjesnosti. U poslijeratnoj historiji Zrinjski nikada nije imao veću prednost u odnosu na Velež, a mogućnost da Rođeni nakon 12 uzastopnih poraza otmu barem jedan bod Zrinjskom u borbi za titulu izgleda kao naučna fantastika. 

Porazom protiv Drine (2:0) snovi o tituli srušili su se za Slobodu. Tuzlaci su na veliko iznenađenje poraženi od Drine i u posljednja tri kola sami odlučuju o svojoj sudbini. Ukoliko osvoje šest od mogućih devet bodova kroz prvenstvo će izboriti Evropu, a naredna prepreka izabranicima Husrefa Musemića bit će ekipa Travnika. Sloboda u utakmicu na Piroti ulazi kao veliki favorit, ali je jasno da se Veziri neće predati i da će dati maksimum da ostvare pobjedu.

Interes javnosti svakako budi i duel između Čelika i Željezničara koji će biti odigran na Bilinom polju. Utakmica glede rezultata nema poseban značaj za domaćine koji su obezbijedili opstanak, dok Željezničar u Zenicu dolazi sa samo jednim ciljem - da ostvari pobjedu i približi se plasmanu u Evropu. Na Bilinom polju Željezničar ne zna za poraz već sedam godina, a posljednji put je pobjeda ostvarena 29. septembra 2012. godine.

Odavno prežaljena Drina će na domaćem terenu dočekati Olimpic, koji poslije pobjede nad Širokim Brijegom nije izgubio nadu u opstanak, dok će se na Koševu sastati Sarajevo i Mladost iz Doboja kod Kaknja. Aktuelni šampion naše zemlje nemaju prava na kiks i dovoljno su motivisani da ostvare pobjedu, te da se oduže za poraz u prvom dijelu sezone.

Rudar Prijedor će ovaj put odmjeriti snage sa Vitezom, kojem bi eventualna pobjeda bila 'zlata vrijedna' u borbi za opstanak, dok će Radnik koji je već uveliko u mislima o finalu Kupa gostovati u Lukavici kod Slavije.  

Preostali meč između Širokog Brijega i Borca je "biti ili ne biti" za obje ekipe. Tim sa Pecare je poslije poraza na Otoci pod imperativom pobjede, a uoči utakmice trener domaćih Slaven Musa je izjavio da njegovi izabranici ne smiuju gubiti glavu i odustajati od borbe za Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve današnje utakmice počinju od 17:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi