Dino Selimović, direktor Sarajeva

"Dio prihoda od prodatih ulaznica ide za ugrožene u nesreći"

E. Škorić

Dino Selimović, direktor FK Sarajevo na današnji press došao je u društvu predstavnice Centrotransa Nermine Tanković.

Selimović i Tankovićeva govorili su o ugovoru koji su potpisali FK Sarajevo i pomenuta kompanija, nakon čega je Selimović govorio i o organizaciji sutrašnje utakmice.

„Riječ bih dao direktorici Centrotransa Eurolinesa sa kojim smo potpisali ugovor o sponzorstvu i saradnji za sezonu 2014/2015. Ugovor podrazumijeva prevoz prvog tima i rukovodstva FK Sarajevo u svim zvaničnim i nezvaničnim utakmicama i za potrebe treninga. Centrotrans je već dugi niz godina uz FK Sarajevo tako da je ova saradnja logičan slijed naših zajedničkih aktivnosti,“ kazao je na početku izlazanja Dino Selimović, nakon koga je riječ dobila Nermina Tanković.

„Željela bih potvrditi ovo što je Dino rekao, ovaj ugovor je samo potvrda višegodišnje saradnje Centrotransa i FK Sarajevo. Radi se o dva poznata i uspješna bosanskohercegovačka brenda. Planiramo u narednom periodu raditi zajedničke projekte koji će povećati zadovoljstvo korisnika usluga naše kompanije.“

Selimović je podcrtao i zalaganje Centrotransa posljednjih dana prilikom prirodne katastrofe koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

„Centrotrans će nas podržati i u našoj volonterskoj akciji koja je planirana za nedjelju, 25. maj. FK Sarajevo sa svojim navijačima i simpatizerima i generalno građanima grada planira volontersku akciju. Prijave primamo do petka kada ćemo znati tačan broj volontera. Destinacija je Opština Maglaj u koju ćemo otići i na licu mjesta pomoći građanima u čišćenju njihovog grada. Također ćemo ponovo poslati pomoć koju sakupimo do tada. Koristim i ovu priliku da se zahvalim Centrotransu koja je u proteklim danima dokazala da je društveno odgovorna kompanija. Dali su dosta besplatnih vožnji i, i dalje to čini kada su u pitanju poplavljena područja. Nama kao klubu satisfakcija je sarađivati sa kompanijama koje dijele iste ili slične društvene vrijednosti. Ovo nije nova saradnja nego nastavak nečega što traje dugi niz godina. Drago nam je što je Centrotrans odlučio biti sponzor FK Sarajevo u narednoj sezoni,“ kazao je Selimović i osvrnuo se na sutrašnji uzvratni susret finala Kupa BiH protiv Čelika:

„Ne bih volio da se polemiše oko termina odigravanja. Jednostavno, država je u vandrednoj situaciji, a mi smo pokušali naći najbolji termin koji bi odgovarao MUP-u Kantona Sarajevo, Čeliku i Televiziji Bosne i Hercegovine. Voljeli bismo više da je noćni termin, da bude više ljudi i da utakmica bude posjećenija. Nažalost finale Kupa u ovom trenutku je u nekom drugom planu i svi se u skladu s tim moramo i ponašati. Simbolika je da smo posljednji trofej proslavili na dan 23. maj. Možda to bude jedna simbolika. Pozivan sve navijače sutra na Koševo. Ulaz za žene i djecu do 14 godina je besplatankao i za one koji obnove članarinu ili se ponovo učlane kao i za volontere za našu volontersku akciju. Kao klub smo uradili sve što smo mogli da animiramo što veći broj ljudi. Dio prihoda od prodaje ulaznica na sutrašnjoj utakmici ide za pomoć porodicama pogođenim ovim poplavama.“

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti