Domaćini bez greške

Domaćini bez greške

M. Maksimović

Danas su odigrana četiri susreta 27. kola Premijer lige BiH u fudbalu. Zajednom sa portalom Sportsport.ba, imali ste priliku pratiti dešavanja na četiri stadiona. Na kraju je priča završena pobjedom domaćih sastava. U derbiju začelja Travnik je pobjedio Velež 3:0, ponovno gurnuvši ''rođene'' ispod crte. Orašje je bio bolje Slavije 2:1, pa je ekipa trenera Bajramovića sada ispred Veleža. Široki je istim rezultatom osvojio tri boda, dok je Leotar bio siguran protiv otpisanog Posušja, krajnjih 3:1 to i potvrđuju.  Od 18 sati na Tušnju igraju Sloboda i Zvijezda, a od 20 sati i 10 minuta očekujemo susret Borca i Željezničara. 

18:48. Kraj utakmica na Pecari, Policama, u Orašju i Travniku. Domaći klubovi su priči završili na 100 posto učinka. Travnik je pobjedio Velež 3:0, Široki Modriču 2:1, istim rezultatom Orašje - Slavijum, dok je Leotar nadigrao Posušje 3:1.

18:45 -  GOOOL - U Travniku je priča završena, nakon Koševa, Velež je na Piroti opet stradao, Travnik je savladao Velež 3:0. Treći gol, a svoj drugi je u 89. minuti je postigao Šiljak.

18:39 - Ulazimo u samu završnicu četiri susreta koja su počela u 17. sati. Za sada Orašje vodi protiv Slavije 2:1, Travnik ima velikih 2:0 protiv Veleža. U Trebinju je sve bilo ranije riješeno, sada je 3:1 vodstvo Leotara. 

18:36 - GOOOL - Na Pecari Široki vodi 2:1, osam minuta prije kraja utakmice. Golman Hadžiđulbić je drugi put morao po loptu u svoju mrežu, Perajica je ''krivac''.

18:36 - GOOOL - Još jedan gol na Policama, ovaj put u mreži Leotara. Golom Mičete iz jedanesterca Posušje je smanjilo na 3:1.

18:32 - Prije par trenutaka je počela i peta utakmica od današnjih šest koliko će biti odigrano u subotnjem terminu. Na Tušnju od 18 sat i 30 minuta igraju Sloboda i Zvijezda.

18:26 -  GOOOL  -  Leotar je osvojio tri nova boda, to možemo napisati jer golom Komnenića sada ima tri gola prednosti protiv Posušja. 

18:24 -  GOOOL  - Nakon nekoliko propuštenih prilika, Orašje je stiglo do novog vodstva. Od 69. minute golom Halilovića, domaćini protiv Slavije vodi 2:1.

18:20 -  GOOOL - Na Piroti je Travnik blizu tri boda spasa. Od 59. minute golom Šiljka Travnik protiv Veleža vodi 2:0.

18:11 - GOOOL  - Na Pecari smo na početku. Bolju igru u nastavku gosti su krunisali golom Pupčevića u 56. minuti. Široki - Modriča 1:1.

18:08 - U Orašju je i dalje 1:1, domaćini imaju inicijativu, ali se rezultat ne mijenja. Dobru priliku je i 45. minuti propustio Halilović.

18:05 - Počelo drugo poluvrijeme na Piroti, Travnik i dalje protiv Veleža 1:0. U 48. minuti dobru priliku je imao Sarajčić. Šečić je uzvratio, ali pravo u Nurkovića.

Nakon prvih 45 minuta Travnik protiv Veleža vodi 1:0, u Trebinju,  Leotar protiv Posušja 2:0, Široki protiv Modriče 1:0, dok je u duleu Orašja i Slavije rezultat 1:1.    

17:45 - GOOOL - Napokon gol na Pecari, Široki je preko Šilića koji je zabio sa bijele tačke, poveo protiv Modriče 1:0.

17:35 - GOOOL - Orašje je povelo golom Mihića, utakmicu je na početak vratio Spalevića. 

17:33 - GOOOL - Nakon prilike Čolića i Obada, na drugoj strani Travnik je uzvratio golom Dudića u 24. minuti na asistenciju Šiljka. 

17:30 - GOOOL - Dok mreže miruju na tri stadiona, u Trebinju Leotar vodi sada već 2:0. Tri minute nakon gola Vice, strijelac je Zečević.

17:20 - GOOOL - Prvi gol je postignut na stadionu Police. Leotar  od 14. minute vodi 1:0 protiv otpisanog Posušja. Gol za minimalno vodstvo domaćih je postigao Vico.

17:10 - Još nema golova na četiri stadiona u BiH, a najbolju priliku su imali domaćini na Pecari, ali Sreten Vasić uspjeva spasiti mrežu Modriče.

Prije šest minuta su počele utakmice Travnik - Velež, Široki Brijeg - Modriča, Orašje - Slavija i Leotar - Posušje.

Na tabeli Zrinjski ima 51 bod kao vodeći sastav Lige. Slavija ima šest bodova manje, dok je Sloboda treća sa 44 boda. U donjem dijelu tabele, Modriča i Leotar imaju po 33 boda, Travnik 31, Velež 30, dok je Orašje za sad na na 28 bodova. Otpisano Posušje ima 23 boda.

Utakmicu na Piroti između Travnika i Veleža vodit će Mithat Arnautović iz Tuzle, Adnan Pervan će '' svirati'' Širokom Brijegu i Modriči, dok sudijsku četvorku na Policama predvodi Duško Joškić iz Prijedora. Iskusni Novo Panić će danas biti glavni sudija na stadionu Goal, pravdu će dijeliti fudbalerima Orašja i Slavije  

Od 18 sati i 30 minuta igrat će na Tušnju, Sloboda i Zvijezda dok će od 20 sati uz prisustvo tv- kamera u Banja Luci snage odmjeriti Borac i Željezničar.

Ovosezonsko izdanje Premijer lige BiH, ulazi u svoju završnicu, računajuči današnje susrete, četiri su kola do kraja, tako da većina susreta ima svoju posebnu težinu.

Tako na Piroti igraju Travnik i Velež, komšije na tabeli. Travnik ima 31 bod i trenutačno je na 13. mjestu, dok Velež ima bod manje na 14. Ljubitelji fudbala u BiH su skloni tvrdnji da će poraženi iz ovog duela naredne sezone igrati u Prvoj ligi FBiH. Direktni konkurenti u borbi za opstanak, Travnika i Veleža su Orašje i Posušje.

Orašje je danas očekuje Slaviju i samo pobjedom ostaje u igri za opstanak, dok Slavija eventualnim trijumfom može još jače zaprijetiti ''plemićima'' koji su za sada na +6.

Na Policama imamo također utakmicu ekipa iz donjeg dijela tabele. Leotar je domaćin Posušju. Domaćini nakon remija sa Veležom nemaju pravo na kiks dok je sastav sa Mokrog Doca već jednom nogom drugoligaš.

Na Pecari imamo duel Širokog Brijega i Modriče. Široki je ostao bez Evrope nakon duže vremena, dok Modriča teoretski možei ispasti, ali i to će se teško dogoditi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovog vikenda su na rasporedu utakmice 27. kola premijer lige BiH, est utakmica se igra danas, dva dvoboja su na rasporedu sutra.  U narednih 90-tak minuta zajedno sa portalom Sportsport.ba pratit ćemo dešavanja u Travniku, Širokom Brijegu, Trebinju i Orašju, radi se o utakmicama koje počinju u 17 sati. Tako nas očekuju utakmice Travnik - Velež, Široki Brijeg - Modriča, Leotar - Posušje odnosno Orašje - Slavija.

Od 18 sati i 30 minuta igrat će na Tušnju, Sloboda i Zvijezda dok će od 20 sati uz prisustvo tv- kamera u Banja Luci snage odmjeriti Borac i Željezničar. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.