Džidić: Pobjeda 80% garantuje titulu jesenjeg prvaka
Dzidic (broj 4) je pružio odličnu partiju na Grbavici

Povratnik u sastav Širokog

Džidić: Pobjeda 80% garantuje titulu jesenjeg prvaka

Nakon neugodne povrede koljena iskusni nogometaš Širokog Brijega Damir Džidić prve minute u novoj sezoni upisao u revanš susretu osmine finala Kupa BiH protiv Željezničara. Remi od 1:1 na teškom terenu osigurao je klubu sa Pecare plasman u četvrtfinale.

"Moram reći da mi je drago da sam se konačno vratio nakon povrede. Uvjeti za igru na Grbavici nisu mi nimalo odgovarali, ali kada je koljeno izdržalo onakve uvjete koji su teški, onda je sigurno dobro. Svakako da mi je drago da smo se plasirali u četvrtfinale, jer svi znamo da smo dobili najtežeg protivnika u osmini finala", rekao je na početku razgovora za SportSport.ba Damir Džidić.

U trenutnom lideru BH Telecom Premijer lige često ističu dužinu ili bolje kazati širinu klupe, a upravo ovaj podatak Džidić vidi kao ključan u borbi za sami vrh. Tim sa Pecare koji nakon jedanaest odigranih kola na svom kontu ima 26 bodova u subotu će gostovati na Otoci kod Olimpica koji ima tri boda manje.

"Svakako da cijenimo ekipu Olimpica i njihove rezultate koje su do sada postigli, a koji nisu slučajni. Širina igračkog kadra mogla bi biti naša prednost u ovome derbiju, jer pogledajte u poređenju utakmice protiv Želje sa onom protiv Čelika, samo je jedan igrač počeo oba susreta, a to je Dino Ćorić. Široki Brijeg ima 22 igrača, od koji su, da tako kažem, samo nezamjenljivi Wagner i Zakarić, svi ostali igrači su su 'u pet deka'.", objasnio je Džidić, koji još uvijek čeka na svoje prve premijerligaške minute u novoj sezoni.

"Znam da je i Olimpic odmarao neke igrače u revanšu protiv Čelika. Dozvolio im je to sjajan rezultat iz prvog duela", dodao je nogometaš ekipe Slavena Muse.

Gostovanje u "vučijoj jazbini" za Široki Brijeg je utakmica od velike važnosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Za nas je ovaj susret od velike važnosti. Može me neko pogrešno razumjeti, ali on je nama bitniji od duela sa Željom. Nakon ovoga kola moglo bi se dosta toga riješiti. Mislim da bi ishod ovoga meča mogao biti presudan u borbi za naslov jesenjeg prvaka. Pobjeda koju želimo 70% do 80% su garant jesenje titule", kazao je na kraju Damir Džidić.

Za razliku od ostalih konkurenata iz vrha Široki u posljednja dva kola na domaćem terenu dočekuje Slaviju i Drinu iz Zvornika, dok rivali za vrh tabele imaju teži raspored.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.