Eurogol Šišića za pobjedu Mladosti nad Čelikom

Peta pobjeda kluba iz Kaknja

Eurogol Šišića za pobjedu Mladosti nad Čelikom

Fudbaleri Mladosti su u okviru prve utakmice 15. kola Premijer lige na svom terenu došli do pobjede protiv Čelika rezultatom 1:0.

Utakmicu je odlučio majstorski pogodak Aldina Šišića, koji je u 61. minuti pogodio iz slobodnog udarca sa više od 30 metara udaljenosti.

Prvo poluvrijeme je proteklo u ravnopravnoj borbi dvije ekipe, koje su imale po nekoliko prilika za postizanje pogotka. Najagilniji igrač domaćeg tima bio je Dilaver, dok su gosti svoje šanse imali preko Karića i Popovića.

Igrao se 57. minut kada je Mladost ostala sa igračem manje zbog isključenja Isakovića, ali je samo četiri minute kasnije stigla u prednost preko Šišića, koji je na sjajan način donio vodstvo svojoj ekipi.

Čelik je u nastavku pokušao poravnati i doći do jednog boda, ali fudbaleri crveno-crnih nisu uspjeli u tome. Najbolju priliku imali su u sudijskoj nadoknadi, kada je Čolić sa 18 metara iz slobodnog udarca šutirao preko gola.

Ostalo je do kraja 1:0, pa su fudbaleri domaćeg tima ostvarili svoju petu pobjedu u sezoni.

Premijer liga, 15. kolo:

Mladost - Čelik 1:0 (Šišić 61')

MLADOST: Hadžić, Bošković, Dilaver, Šišić, Musić, Rivanović, Kovač, Ramović, Karahmet, Čović, Isaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ČELIK: Adilović, Bajraktarević, Karić, Dedić, Selimović, Kojić, Popović, Bureković, Pezer, Jusić, Čolić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.