FK Sarajevo: Pozivamo FK Željezničar da preispita odluku

Saopštenje FK Sarajeva

FK Sarajevo: Pozivamo FK Željezničar da preispita odluku

D. Rakanović

Predstavnici Fudbalskog kluba Sarajevo nisu zadovoljno odlukom Željezničara da za predstojeći derbi puste samo 1090 navijača bordo kluba i pozvali su Upravu Željezničara da preispitaju svoju odluku. Saopštenje FK Sarajeva prenosimo u cjelosti:

Predstavnici Fudbalskog kluba Sarajevo u protekloj sedmici, kao i danas prisustvovali su nizu sastanaka u PU Novo Sarajevo, organizovanim uoči predstojećog gradskg derbija, u kojem naš klub gostuje u subotu, 15. aprila na stadionu “Grbavica” ekipi Željezničara.

Prvobitna informacija prenešena od predstavnika Željezničara bila je da je za navijače Fudbalskog kluba Sarajevo predviđena brojka od 700 ulaznica, što se povećalo zaključno sa današnjim sastankom na brojku od 1090 zahvaljujući angažmanu naših predstavnika. No, i ta brojka nije približna minimalnom zahtjevu Fudbalskog kluba Sarajevo, koji iznosi 1500 ulaznica za naše navijače. Navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, u ranijim godinama, kada je kapacitet stadiona “Grbavica” bio manji nego što je danas slučaj, dobivali su 1500 ili više ulaznica.

Fudbalski klub Sarajevo poziva rukovodstvo FK Željezničar da preispita svoju odluku o štampanju 1090 karata za navijače Fudbalskog kluba Sarajevo, jer ukoliko ista ostane pravosnažna, posljedica će biti narušavanje najvećeg bosanskohercegovačkog derbija, koji predstavlja istinsko sportsko i navijačko nadmetanje već desetljećima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Izostanak navijača Fudbalskog kluba Sarajevo zbog nedovoljnog broja ulaznica, u cijelosti bi pokvario atmosferu u gradu i na samom stadionu, te bi sportsko nadmetanje na terenu između dvije ekipe, koje se nalaze u vrhu tabele, palo u drugi plan. Također, u skladu sa najavama predstavnika kluba, u toku današnjeg sastanka, u slučaju da rukovodstvo Željezničara ne promijeni svoju nedomaćinsku odluku, Fudbalski klub Sarajevo će prekinuti svoju višegodišnju praksu u vidu razumijevanja za navijače FK Željezničar kada je u pitanju gradski derbi na Olimpijskom stadionu “Asim Ferahtović-Hase” – Koševo.

Odnosno, klub će postupiti prema pravilima krovne kuće bh. fudbala, te će za gostujuće navijače obezbijediti najmanje 5% smještajnog kapaciteta koševskog stadiona, to jeste 1725 ulaznica na Tribini “Jug – BH Telecom”. Imajući u vidu sve prethodno navedeno, nadamo se da će rukovodstvo Fudbalskog kluba Željezničar kao jedina odgovorna adresa za nastalu situaciju, imati razumijevanja, te omogućiti veći broj ulaznica za navijače FK Sarajevo, kako bi očuvali sarajevski derbi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti