Foča je tema za pravosuđe
Muminović sa igračima Orlića

U Orliću ogorčeni na organizaciju finalnog turnira

Foča je tema za pravosuđe

U Malonogometnom klubu Orlić ni dva dana nakon završnice play offa za prvaka BiH i turnira koji je odigran u Foči razočarani su zbog svega onog što su preživjeli u ovom gradu.  

Javno su istupili i na pres konferenciji koja je održana danas u Sarajevu, a Dženan Muminović, direktor MNK Orlić ponovio je ono što je za SportSport.ba izjavio u nedjelju, odmah nakon završetka turnira.

„Nerado pričam o dešavanjima u Foči, jer nemile scene na nas su ostavile traume. Nacionalistička skandiranja, četničke pjesme i stravični dekor na tribinama je bruka za sve u Nogometnom savezu BiH. Podatak da nije svirana himna BiH najbolji svjedoči gdje smo igrali“, kaže Muminović, čestitavši svojim igračima na nastupu u nemogućim okolnostima:
„Mi smo moralni pobjednici jer nismo izgubili ni jednu utakmicu.“

Napadnut Dragan Skakić


Muminović je naglasio da je završni turnir trebao suditi i Dragan Skakić i Bosanske Gradiške, ali se on nije pojavljivao na parketu.

„Fizički su ga napali, nakon čega je on pokupio stvari i otišao iz Foče. Službeni predstavnik N/FS BiH Salem Prolić nakon četničkog skandiranja upozorio je publiku, a nakon toga je napustio zapisnički stol“, kaže Muminović, a nakon njegovih izjava dovodi se u pitanje i regularnost završnice, obzirom da Prolić nije sjedio za zapisničkim stolom, a utakmica je nastavljena!

„Sve što se dešavalo u Foči je tema za pravosuđe. U cijeli slučaj treba uključiti i Tužilaštvo. Ovo je krivično djelo“, decidan je Muminović, objasivši da je Ljubuški morao izgubiti od Leotara sa osam golova razilike kako bi Trebinjci osvojili trofej.

Razmišljaju o ne igranju prvenstva

MNK Orlić je na kraju prošle sezone sriječen da učestvuje u kvalifikacijama za Ligu prvaka u malom fudbalu, obzirom da prvotimci ovog kluba nisu dobili vize za ulazak u Njemačku.

„Već drugi put su nas spriječili da izađemo u Evropu, a mi smo najbolji malonogometni klub u državi! U Foči smo bili smješteni u hotelu koji je bio dno, dna. Prije desetak dana smo u finalu Kupa BiH dobili Leotar i Trebinjce smo u Sarajevu dočekali na najbolji način i sportski ih pobiejdili na terenu. Nama je titula prvaka ukradena i pitamo se ima li razloga dalje igrati naše prvenstvo“, rekao je Nijaz Mulahmetović, igrač Orlića.

Mala satisfakcija za naš najtrofejniji malonogometni klub stigla je izvan granica naše zemlje. Naime, Orlić je dobio poziv za učešće u Balkanskoj ligi, po uzoru na NLB košarkašku ligu, a Muminović je naglasio da će njegova ekipa pravi kvalitet pokazati u ovom takmičenju.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.