Fortuna napustila utakmicu, Iskra na pragu Premijer lige

Završnica Prve ženske lige Federacije BiH

Fortuna napustila utakmicu, Iskra na pragu Premijer lige

S. Mlaćo

Danas su u Bugojnu, tačnije stadionu Jaklić, odigrani susreti za treće i prvo mjesto završnice Prve ženske lige Federacije BiH koja  se odigravala u tom gradu.

U susretu za treće mjesto Željezničar 2011 iz Bosanske Krupe sa 3:2 savladao je Salt City iz Tuzle, dok je finalni susret između ŽNK Iskra iz Bugojna i ŽNK Fortuna iz Živinica prekinut u 17.minuti kada je su gošće napustile teren stadion Jaklić, a razlog njihove odluke bio je dosuđeni penal za domaći tim par sekundi ranije.

Bugojanke su bolje otvorile susret, stvorile terensku incijativu, a u  17.minuti glavni sudija Samir Spahalić dosudio je prema mnogima opravdani jedanaesterac za ŽNK Iskra. U istom trenutku nogometašice Fortune uz neprimjerene gestikulacije prema publici napustile su teren Jaklića, otišle u svlačionice i vrlo brzo i napustile stadion u Bugojnu.

Nakon polusatnih pregovora delegata Jasmina Mujadinovića i predstavnika Fortune, gošće se ipak nisu vratile na teren, te će o pobjedniku ovog duela, ujedno i novom članu Premijer ženske lige BiH, odlučivati komisije Nogometnog saveza Federacije. Kako saznajemo, ŽNK Iskra će slaviti službenim rezultatom 3:0, a gošće iz Živinice zbog ovog nepopularnog poteza očekuju veoma oštre kazne.

Treba istaći da je završnica u Bugojno protekla u sjajnoj organizaciji ŽNK Iskra Bugojno, a sjajan ugođaj i atmosferu na tribinama te samu završnicu pokvario je blago rečeno nesportski potez nogometašica Fortune koje su tako bacile veliku ljagu na ženski nogomet u našoj zemlji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi