Najmlađi član reprezentacije BiH

Gojak: Ostvario mi se dječački san

D. Kurbegović

Bosna i Hercegovina u subotu igra kvalifikacionu utakmicu protiv Gibraltara, što je svakako prilika da selektor isproba i neke nove varijante, ali i nove nogometaše.

Najmlađi član seniorske selekcije je sjajni veznjak Dinama iz Zagreba, koji je svojim igrama u prvaku Hrvatske natjerao selektora Mehmeda Baždarevića da ga pozove u naš nacionalni tim.

Ovaj igrač oduševljen je pozivom, prijemom u reprezentaciji, te se nada da će opravdati poziv.

„Želim da se zahvalim selektoru na pozivu, ovo je velika čast i zadovoljstvo biti tu. Meni se ostvario taj dječački san, atmosfera u ekipi je sjajna. Osjećam se ovdje kao da sam 10 godina u reprezentaciji, momci su me odlično prihvatili. Ja ću se truditi da svojim odnosom i radom na treninzima opravdam ovaj poziv“, ističe Gojak.

Osvrnuo se i na predstojeće utakmice. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

„Ne znam hoću li biti u konkurenciji za Gibraltar, to je do selektora i ja poštujem njegovu svaku odluku kakva god da bude. Svjestan sam svojih godina i biće kako bude, meni će biti svakako drago nastupati i pomoći mladoj reprezentaciji da u utorak pobijedimo ovdje u Zenici selekciju Lihtenštajna“, kazao je Gojak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti