Halilhodžić: Baždarević je dobar izbor

Vaha za SportSport.ba

Halilhodžić: Baždarević je dobar izbor

E. Škorić

Vahid Halilhodžić bio je prva želja čelnih ljudi Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, ali iz privatnih razloga je slavni Hercegovac odbio klupu Zmajeva.

Užarena klupa pripala je Mehmedu Baždareviću, bivšem igraču bh. reprezentacije. Halilhodžić, koji je trenutno na odmoru, kaže da je Meša dobar izbor.

“Situacija je malo komplikovana kada govorimo o šansama za plasman na EP. Šanse postoje, ali kakvi su ciljevi i planovi Mešini, on će to kazati. Treba mu se pomoći u svakom slučaju. Kvalitet je tu, ostaje da se nadamo kako će biti i malo sportske sreće”, kazao nam je Halilhodžić, dodavši:

“Meša je u Francuskoj pokazao dobre stvari. Dugo godina je u tom trenerskom poslu. U Francuskoj je znao drugoligaše uvesti u viši rang. O tome kakav je bio igrač ne treba puno govoriti jer svi to znamo. Mislim da je dobar izbor i da će s Mešom reprezentacija BiH biti još bolja”.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Hoćemo li i Vas uskoro vidjeti na klupi neke reprezentacije?

“Trenutno sam na odmoru. U januaru možda budem zaposlen, a možda sačekam do ljeta. Trenutno punim baterije”, kazao nam je Vaha na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.