Hasanović: Čekao sam prvu konkrektnu ponudu

Pronašao novi klub

Hasanović: Čekao sam prvu konkrektnu ponudu

S. Mlaćo

Eldar Hasanović danas je i zvanično postao novi član izraelskog drugoligaša Maccabi Shaarayima.

Posljednu polusezonu nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje proveo je u Slobodi, a donedavno je trenirao sa Olimpicom. 

Na kraju se ipak odlučio za zemlju u kojoj je već ranije nastupao.

"Nakon što sam raskinuo ugovor sa Slobodom želio sam da opet idem u inostranstvo. Obzirom da sam imao prilično lošu polusezonu iza sebe nisam imao neke visoke zahtjeve i čekao sam prvu konkrektnu ponudu. Ona je stigla iz Maccabija, izraleskog drugoligaša i ugovor sam potpisao do ljeta. Nadam se da ću se kroz utakmice vratiti u željenu formu kako bih na ljeto opet pokušao igrati u Prvoj ligi", istakao je Hasanović za SportSport.ba

Iako na Otoci nije ostao, imao je samo riječi hvale za čelnika tog kluba.

"Ljudima iz Olimpica dugujem veliku zahvalnost na korektnosti, a posebno predsjedniku Damiru Dizdaru. Izašli su mi u susret i pustili da treniram sa njima i da nije bilo ove ponude sigurno bih potpisao za Olimpic do ljeta. Želim im sve najbolje u nastavku prvenstva i nadam se da će izboriti opstanak", dodao je Eldar Hasanović, novi član izraelskog Maccabi Shaarayima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi