Trener Sarajeva pojasnio situaciju

Hurtić: Sinoć sam zatekao igrače kako piju alkohol

Sarajevo je večeras savladalo Zrinjski sa 2:0 u derbi utakmici 2. kola, a sam meč je ostao u maloj sjeni dešavanja prije utakmice, kada je trener bordo tima Almir Hurtić odlučio odstraniti nekoliko igrača iz tima.

Hurtić je na početku govorio o dešavanjima vezanim za samu utakmicu, da bi potom pojasnio situaciju sa Benkom, Hodžićem i Pavlovićem, ali i Ćetkovićem.

"Prije svega želim čestitati svojim momcima koji su pokazali kako se bori za ovaj dres. Mislim da je to nešto što je nedostajalo u prošloj sezoni. Ovi momci su zaslužili pobjedu", rekao je Hurtić, te dodao:

"Igrali smo protiv najbolje ekipe u državi, protiv koje je vrlo teško igrati. Zadovoljan sam što smo ostvarili četiri boda iz ove dvije teške utakmice, možda smo trebali imati i šest, ali dobro. Večeras smo loše ušli u utakmicu, Zrinjski je imao jednu dobru šansu i sreća po nas što je nije iskoristio. Dali smo gol na vrijeme, poveli sa 1:0 i sačekali Zrinjski da se otvori te potom riješili utakmicu nakon kontre".

"Sinoć u karantinu koji služi za odmor lično sam ušao u sobu dotičnih fudbalera i zatekao ih kako piju alkoholna pića. Sarajevo je preveliki klub da dozvoli sebi luksuz da se na taj način priprema za jednu utakmicu. Dok sam ja trener, niko se neće igrati s ovim klubom, a ja mislim da su se oni dobro poigrali s njim. Ja sam im rekao da napuste karantin, na ovoj utakmici nisam računao na njih, a šta će dalje biti vidjet ćemo. Ćetković je druga priča, on ima i nekih privatnih problema i on nije povezan s ovim. Ja sam čovjek koji je spreman za razgovor, ali ako se neko poigrava i sa mnom i klubom onda je to previše. Vidjet ćemo šta će klub reći po pitanju svega ovoga".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naredno kolo Sarajevu donosi meč u Zenici protiv Čelika, a Hurtić respektuje i tog rivala.

"Nema lakših protivnika. Čelik je danas pobijedio u Bijeljini, najozbiljnije se pripremamo za naredni meč".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi