Huseinbašić: Vitez je protivnik po mjeri

Zvijezda gostuje u Vitezu

Huseinbašić: Vitez je protivnik po mjeri

E. Škorić

Jedan od premijerligaških okršaja u šesnaestini finala Kupa BiH odigrat će se u Vitezu.

Vitez će 18. septembra ugostiti Zvijezdu iz Gradačca, što će itekako biti neizvjestan duel. Na Banja Ilidži se nadaju prolazu u osminu finala i smatraju da su Vitežani protivnik po mjeri.

"Vitez je ove sezone ušao u Premijer ligu i ubrzo pokazao da ima sjajnu ekipu. Možda smo mogli proći bolje, dobiti neku ekipu iz niže lige, ali smatram da je i ovo protivnik po mjeri i da imamo dobre šanse", rekao je Nermin Huseinbašić, trener Zvijezde, u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:

"Nama je prioritet da sakupljamo bodove u Premijer ligi jer imamo pet poraza iz šest utakmica, ali ne vidim razlog zašto ne bismo pokušali što dalje dogurati u Kupu. U Vitez idemo po pobjedu i prolaz dalje".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zvijezda će nakon reprezentativne pauze odigrati domaću utakmicu s Čelikom u sedmom kolu Premijer lige.

"To je za nas jako važna utakmica. Protiv Čelika moramo dati stoposto svojih mogućnosti i ne smijemo dopustiti novo prosipanje bodova kod kuće. Protiv Širokog Brijega smo pokazali kvalitet i želju, protiv Leotara također, mada je nedostajala realizacija. Uvjereni smo da za nas  dolaze bolji dani", dodaje bivši igrač gradačačkog premijerligaša, koji je dobio šansu da se okuša u trenerskim vodama poslije odlaska Vladimira Gaćinovića nakon četvrtog kola. 

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.