Jagodić: Pobjedom se izdignuti iznad svih problema

Trener Zeničana uoči Viteza

Jagodić: Pobjedom se izdignuti iznad svih problema

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će gostovati na Kamberovića polju u Zenici kod ekipe Viteza koja svoje domaće utakmice igra na ovom stadionu. 

Osam kola i osam bodova učinak je koji ne može zadovoljiti nikoga kojima je crno-crvena boja u srcu. Uoči još jednog komšijskog derbija, trener Zeničana Vlado Jagodić govorio je o svemu pomalo.

"Sinoć smo imali sastanak uprave, stručnog štaba i igrača na kojem smo pokušali razgovorom riješiti neke probleme. U ovom trenutku najbitniji je Čelik i ja ne želim tako napustiti klub i igrače, ako je neko mislio da će me prijetnjama otjerati, onda se mnogo prevario. U ovom trenutku sam najpotrebniji klubu i ne želim napustiti klub u sadašnjoj situaciji, ako iko poznaje situaciju oko igrača i klubu to sam ja i nema smisla da napuštam ekipu. Naravno da imam podršku rukovodstva kluba koji vjeruju u mene, znam da možda još dugo neće ukoliko se nešto ne promijeni, ali ja vjerujem da možemo riješiti probleme oko rezultata i igre u narednom periodu", nada se Jagodić.

Sutra očekuju tešku utakmicu protiv Viteza

"Nama je svaka naredna utakmica teška, Vitez je sigurno mnogo motivisan, jer je polovica njihovih igrača igrala za Čelik i, razumljivo, mnogi se žele dokazati protiv nas. Oni su u mini-seriji pozitivnih rezultata i vjeruju da nas mogu pobijediti, ali sutra ćemo vidjeti ko će biti bolji. Mi svakako želimo krenuti sa serijom dobrih rezultata, a sutra je dobra prilika za to. Ne mogu računati na kapitena Kenana Horića koji ima tri žuta kartona, Adis Nurković još nije skinuo šavove i on neće biti u konkurenciji za sutrašnju utakmicu, dok je od ranije povrijeđen Dženan Bureković. Kada je u pitanju Saša Kajkut on je tek jučer počeo trenirat, imao je jaku upalu, pije antibiotike i ne bi želio da ga izgubim za naredni period, ali on želi da igra sutra i odluku o tome ćemo donijeti neposredno pred početak sutrašnje utakmice. Vjerujem da se pobjedom u sutrašnjoj utakmici možemo izdignuti iznad svih problema", ističe trener Zeničana.

Za kraj se dotakao i eventualnog angažmana igrača iz Kameruna koji je došao u Čelik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prije dva mjeseca sam spominjao ovog igrača, ali zbog papirologije on nije mogao ranije doći u Čelik. Sredio je papire i evo priključio se ekipi, odradio je tri treninga i vidi se da nije spreman, ali posjeduje ogroman potencijal i kvalitet. Izuzetno je brz i prodoran, a 21 godina mu je što je svakako mamac više da ga angažujemo. O njegovom eventualnom angažmanu ne mogu trenutno govoriti, ali svakako da će više informacija biti poznato u narednim danima. Siguran sam da bi ovaj igrač donio dodatni kvalitet Čeliku jer može nastupati na nekoliko pozicija u napadu", završio je razgovor Vlado Jagodić, kojeg su nakon remija sa Travnikom mnogi "sahranili", ali je on dobio punu podršku rukovodstva kluba i možda to bude velika motivacija kako za njega tako i za igrače da u sutrašnjoj utakmici pobjedom krenu u seriju pozitivnih rezultata.

Vjerovatni sastav Čelika:Adilović, Mišić, Lakičević, Jakupović, Jusić, Bajraktarević, Barać, Dedić,Simić, Stajić (Kajkut) i Mešanović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.