Jusuf Pušina ne može na Skupštinu

Čudnim odlukama nikad kraja

Jusuf Pušina ne može na Skupštinu

A. Beganović

Skupština Fudbalskog saveza BiH na kojoj će delegati odlučivati u sudbini bosanskohercegovačkog fudbala održat će se sutra u Sarajevu, a čelnici našeg fudbala donijeli su pomalo čudnu odluka prema kojoj na Skupštini neće moći prisustvovati, pa ni u svojstvu gostiju, aktuelni predsjednici kantonalnig saveza.

Razočarani ovakvom odlukom čelnici Fudbalskog saveza kantona Sarajevo poslali su pismo generalnom sekretaru FSBiH, te su tražili da se omogući prisustvo delegacije FSKS na Skupštini.

Međutim, do promijene odluke nije došlo, pa su iz FSKS izdali saopštenje u kojem se između ostalog navodi:

"Očigledno je da pojedinim čelnicima bh. kuće fudbala ne odgovaraprisustvo onih koji su jasno više puta iznijeli svoje stavove o prihvatanju novog statuta FSBiH. FSKS će imati svoje toliko osporavane i neželjene delegate na Skupštini FSBiH, koji predstavljaju jasan stav ovog kantona, a to je prihvatanje direktica FIFA-e i UEFA-e i usvajanje predloženog statuta. Da li će primjer sarajevskih delegata slijediti i drugi, te spasiti fudbal u BiH od njegove propasti 1. aprila kada uslijedi suspenzija, ostaje nam da vidimo 29. marta, kada je dan D za fudbal u BiH".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.