Jusufbegović: Ne volim kada ove utakmice zovu historijskim

Uoči gostovanja Zrinjskom

Jusufbegović: Ne volim kada ove utakmice zovu historijskim

Trener Veleža Nedim Jusufbegović je uoči utakmice protiv Zrinjskog istakao da se nada da će njegovi igrači pružiti bolju partiju nego što je to bio slučaj kada su se posljednji put sastala ova dva tima.

"Ne volim kada utakmice nose predznak najvažnije utakmice sezone, historijske, presudne itd. Ipak, ovo je sport, fudbal. Naravno, ako uporedimo naše ambicije koje smo postavili prije početka sezone i naš trenutačnu situaciju, onda bismo mogli reći da je ovo jedna od najvažnijih u sezoni", rekao je Jusufbegović koji je potom dodao: 

"Zbog povrede će po svemu sudeći utakmicu propustiti Maletić. Ne računam ni na Haurdića i Demića koji nemaju pravo nastupa. ostali igrači su tu. Nije prevelik izbor, ali nadam se da smo nešto naučili iz našeg 

posljednjeg poraza pod Bijelim brijegom, kada su odigrali loše, kada nismo znali odgovoriti na čvrstu, agresivnu igru Zrinjskog".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Trener Veleža priželjkuje da meč prođe u pravom sportskom duhu.

"Ovo je još jedan derbi i nadam se da će opravdati očekivanja. Bilo bi lijepo da sve prođe fer i korektno, kako na terenu tako i na tribinama", rekao je strateg Rođenih. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.