Kadeti i juniori Željezničara nisu uspjeli savladati Travnik

Premijer liga za kadete i juniore

Kadeti i juniori Željezničara nisu uspjeli savladati Travnik

A. Beganović

U 25. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine kadeti Željezničara u Novom Travniku nisu uspjeli savladati Travnik (0:0).

Kadeti Željezničara su u ovaj susret ušli oslabljeni neigranjem trojice kadetskih reprezentativaca, ali i pored toga očekivao se njihov siguran trijumf.

Bili su bolji mladi fudbaleri Željezničara tokom cijelog susreta, ali nisu uspjeli slomiti otpor domaćina, te su tako svoje šanse za titulu sveli na minimum.

Kao i njihove mlađe kolege, tako ni juniori Željezničara nisu uspjeli savladati Travnik. Nakon 90 minuta rezultat je glasio 1:1, a mladi fudbaleri ekipe s Grbavice su tako nastavili sa promijenjivim igrama.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, da bi Željezničar u 47. minuti preko Aldina Sarača stigao do prednosti. Međutim, domaći se nisu predavali i u 61. minuti preko Ermina Ganića stižu do izjednačenja.

Premijer liga za kadete, 25. kolo:

Travnik - Željezničar 0:0

TRAVNIK: Isić, Baltić, Hopić, Alibegović, Arnaut, Čatić, Dautović, Hodžić, Emir Baltić, Vrebac, Čejvan. Još su igrali Sefer i Kadrić.

ŽELJEZNIČAR: Mušija, Šehić, Islamović, Osmanković, Karišik, Ivković, Arnautović, Nuhanović, Bezdrob, Dacić, Hasanović. Još su igrali Lukovac, Osmanović i Hadžić.

Premijer liga za juniore, 25. kolo:

Travnik - Željezničar 1:1 (Ganić / Sarač)

TRAVNIK: Selman, Švraka, Lukić, Otuzbir, Omerović, Brkić, Ganić, Melić, Lovrinović, Dervišić, Torlak. Još je igrao Pinjo.

ŽELJEZNIČAR: Topalović, Džuho, Duraković, Palić, Sarač, Ajkunić, Žerić, Bijedić, Šubo, Rizvanović, Kurtović. Još su igrali Hajdarević, Šehić, Jusufi, Hasanović i Alešević.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi