Kadeti Sarajeva "utrpali" Travniku 10 golova

Sloboda bolaj od Rudara, tri gola Smajića

Kadeti Sarajeva "utrpali" Travniku 10 golova

A. Beganović

U okviru 2. kola Premijer lige za kadete odigrana su tri susreta, a aktuelni prvaci naše zemlje, mladi fudbaleri Sarajeva su sa čak 10 savladali Travnik.

Mladi fudbaleri Sarajeva su na fenomenalan način krenuli u odbranu titule. Ubjedljivom pobjedom nad Travnikom pokazali su svoju snagu, a ako je suditi po ovom susretu, može se reći da će ponovo voditi glavnu riječ u borbi za titulu. Po dva pogotka Travniku su postigli Armin Imamović, Nedim Hadžić i Sanin Klarić, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Đani Salčin, Ševkija Resić, Adnan Čivić i Hamza Bešić.

U Vitezu su snage odmjerili istoimena domaća ekipa i Široki Brijeg, a slavili su gosti s minimalnih 1:0. Jedini pogodak na susretu postigao je Marko Marković u 78. minuti.

Do gostujućeg trijumfa stigli su i mladi fudbaleri Slobode, koji su sa 3:1 savladali Rudar. U dresu tuzlanske ekipe briljirao je bh. reprezentativac Edis Smajić, koji je postigao tri pogotka, dok je počasni pogodak za Rudar postigao Benjamin Kadirić.

Premijer liga za kadete, 2. kolo:

Sarajevo - Travnik 10:0 (Imamović 2x, Hadžić 2x, Klarić 2x, Salčin, Civić, Resić, Bešić)

SARAJEVO: Kršić, Rušović, Imamović, Hadžić, Salčin, Mustafić, Klarić, Tutundžić, Veladžić, Pozder, Civić. Još su igrali Resić, Islamović, Bešić, Čerimić, Buljubašić.

TRAVNIK: Isić, Talić, Hopić, Baltić, Čatić, Dautović, Lovrinović, Lepir, Hodžić, Alibegović, Čejvan. Još su igrali: Valjan, Malkoć, Baltić, Teskeredžić i Sefer.

Rudar - Sloboda 1:3 (Kadirić / Smajić 3x)

RUDAR: Rauš, Josipović, Marin, Topalović, Janjušić, Kovačević, Stojić, Kadirić, Pavlović, Polovina, Zmijanac. Još su igrali Arnautović, Javorić, Marmat, Zorić, Kragulj.

SLOBODA: Bajić, Janevski, Veselčić, Bećirović, Beganović, Batalević, Smajić, Hodžić, Kurtalić, Hajdarević, Omerović, Još su igrali Kotarević, Kovčić, Čičkušić, Kasumović i Hodžić.

Vitez - Široki Brijeg 0:1 (Marković)

VITEZ: Garić, Bošatlija, Vujica, Šarić, Babić, Križanović, Tirić, Sučić, Ivišić, Lujanović, Frljić. Još su igrali Maros, Jovanović, Petrović i Peša.

ŠIROKI BRIJEG: Perković, Musa, Jelić, Marušić, Knežević, Jarkić, Markota, Vidović, Kosir, Marković, Pušić. Još su igrali Gugić, Marić i Mandić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.