Kalesija domaćin velikog derbija

2. kolo Druge lige sjever

Kalesija domaćin velikog derbija

M. Šljivak

Danas su na rasporedu utakmice drugog kola Druge lige Sjever, a svakako najviše pažnje u ovom kolu privlači duel velikih općinskih rivala Bosne iz Kalesije i Sloge iz Tojšića.

Duel ovih ekipa već godinama donosi mnogo uzbuđenja. Oba tima na svojim utakmicama imaju veliku navijačku podršku, a u ranijim sezonama često je dolazilo i do fizičkog obračuna među navijačima.  

Na terenu se prijatelji, školski drugovi i komšije ne poznaju. Svako ko je imao priliku gledati duele ovih rivala, zna kako se bespoštedna borba vodi u susretima Bosne i Sloge.

Ipak, za danas je najavljena mirna utakmica, te će popularne Gazije (navijači kalesijske Bosne) i Cincari (navijači Sloge), svojim navijanjem i bez incidenata dati pravu atmosferu derbiju.

Naravno, i u ostalim utakmicama će biti veoma interesantno, jer je u nižim bh. ligama prvenstvo uvijek mnogo interesantnije od elitnijih takmičenja.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Parovi 2. kola Druge lige Sjever:

Bosna (K) - Sloga Tojšići
Slaven - Radnik
Rudar - Ingram
Bosna (M) - Dizdaruša
Mramor - Sloga (S.H)
Mladost - Prokosovići
Priluk - Odžak 102

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.