Kiša kartona na večerašnjim utakmicama Kupa

Težak dan na poslu za suce

Kiša kartona na večerašnjim utakmicama Kupa

Nakon četiri utakmice Kupa BiH koje su odigrane u terminu od 15 sati, večeras su odigrana još tri susreta koja će najviše ostati upamćena po nesvakidašnje velikom broju žutih i crvenih kartona.

Na Grbavici su snage odmjerili Željezničar i Mladost, a Plavi su na kraju slavili sa 2:1. Sudac Dragan Petrović iz Banjaluke je za 90 minuta podijelio čak 13 žutih kartona, od kojih je dva dobio kapiten Mladosti Aladin Isaković (crveni karton u 88. minuti).

U timu Željezničara su javnu opomenu dobili Srđan Stanić, Goran Zakarić, Haris Hajdarević i Vojo Ubiparip, a u Mladosti još Emil Velić, Vukašin Benović, Abdekatut Metalsi, Milivoje Lazić, Adnan Šećerović, Darko Mišić i Denis Čomor.

Vruće je bilo i na Gradskom stadionu u Banjaluci, gdje je Krupa savladala Borac sa 2:0. Na toj utakmici je glavni sudac Haris Kaljanac podijelio 11 kartona, od čega šest domaćim fudbalerima (Ilija Danilović, Bojan Puzigaća, Petar Kunić, Vladan Danilović, Nemanja Janičić, Mladen Veselinović). U Krupi su javnu opomenu dobili Miljan Ljubenović, Nikola Dujaković, Zoran Milutinović, Stefan Barić i Lazar Marjanović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Na utakmici Širokog Brijega i Viteza (3:0) na Pecari, Emir Spahalić iz Mostara je podijelio pet žutih i jedan crveni karton. U ekipi Širokog Brijega opomenuti su Bernardo Matić i Slavko Bralić, dok su kod gostiju 'požutili' Ivan Livaja, Ivan Peko i Elvis Bibić, koji je nakon žutog u 65. ekspresno dobio i crveni karton i to zbog napada na suca.

Ukupno, na tri utakmice je podijeljeno 29 žutih kartona, što je skoro deset po susretu, te dva crvena kartona.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi