Ko će oblačiti Zmajeve u Brazilu?

Na ljeto ističe ugovor sa Legeom

Ko će oblačiti Zmajeve u Brazilu?

Fenomenalnim preokretom i pobjedom u Žilini nad Slovačkom fudbalska reprezentacija BiH otvorila je sebi vrata Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Sjajne igre Zmajeva nisu prošle nezapaženo, a liderska pozicija u grupi G i situacija da sami odlučujemo o našoj sudbini prouzrokovala je itekako intersovanje ne samo svjetskih medija nego i velikih sportskih brendova.

Naime, naša selekcija već duže vrijeme nastupa u opremi italijanskog sportskog brenda Legea, koja ruku na srce spada tek u treću kategoriju proizvođača sportske opreme. N/FS BiH sa ovom kompanijom ima potpisan ugovor koji vrijedi do juna sljedeće godine, mjeseca u kojem počinje Mundijal u Brazilu.

Kako su velike sportske predstave, a pogotovo fudbalske, poput Svjetskih i Evropskih prvenstava veliki mamac za velike sportske brendove, jasno je da bi Zmajeve na SP-u u Brazilu mogli gledati u opremi neke od renomiranih svjetskih marki kakve su Adidas, Nike ili Puma.

Prema nezvaničnim informacijama na adresu krovne kuće bh. fudbala na Slatkom ćošetu stigle su već neke ponude brendova koji bi u budućnosti željeli oblačiti naše reprezentativne selekcije, ali o kojim se to sportskim markama radi nismo uspjeli saznati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti