Koji će delegati glasati na Skupštini?

Kome dati u ruke sudbinu bh. fudbala

Koji će delegati glasati na Skupštini?

Komitet za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine sutra će održati sastanak u Sarajevu, nakon kojeg će biti jasnije neke stvari vezane za predstojeću Skupštinu.

Naime, Skupština bi se trebala održati 26. maja i na njoj će doslovno biti posljednja prilika da delegati usvoje prijedlog statuta UEFA i FIFA. Ukoliko, međutim, delegati Skupštine i po treći put odbiju prijedloge međunarodnih fudbalskih federacija, slijedi nam jednogodišnja suspenzija.

Naravno, svima je jasno kako postoje i više nego male šanse da se statut usvoji i izbjegne suspenzija ukoliko delegati na skupštini ostanu isti.

Međutim, UEFA i FIFA su svjesne da će i više nego teško doći do pozitivnog rezultata ukoliko se i dalje za sudbinu bh. fudbala budu pitali isti oni koji su na predhodne dvije skupštine odbacili prijedloge UEFA i FIFA.

Iz tog razloga postoji mogućnost da se budu birali novi skupštinski delegati, koji bi mogli konačno usvojiti prijedloge UEFA i FIFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.