Komitet za normalizaciju posjetio Parlament

Istaknuta podrška N/FSBiH

Komitet za normalizaciju posjetio Parlament

Predsjedavajući Komiteta za normalizaciju Ivica Osim, te član Komiteta Elvedin Begić i generalni sekretar N/FSBiH Jasmin Baković, posjetili su danas Parlamentarnu skupštinu BiH.

"Sportisti su možda najbolji ambasadori Bosne i Hercegovine u svijetu i oni zaslužuju punu podršku države. Zbog toga vrata Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i Predstavničkog doma za njih trebaju biti uvijek otvorena", rekao je predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, dr. Denis Bećirović nakon razgovora sa predstavnicima Komiteta za normalizaciju.

Prema riječima predsjedavajućeg Bećirovića država mora neprestalno promovirati svoje uspješne pojedince i kolektive, a na taj način kod građana će jačati duh optimizma i vjere da uspješan rad donosi rezultate u svim segmentima društva. Pri tome sport treba depolitizirati kako on ne bi bio refleksija poličkog stanja u zemlji.

Imajući to u vidu predsjedavajući Bećirović čestitao je Komitetu za normalizaciju na nizu uspješnih koraka kojima je deblokiran nastup naših timova na međunarodnoj sceni, te skinuta suspenzja UEFA i FIFA. Bećirović je naglasio da je uprkos činjenici da je ostalo još mnogo posla do okončanja cijelog procesa vjeruje da će N/FSBiH postati institucija na koju ćemo svi biti ponosni.

Predstavnici Komiteta za normalizaciju stanja zahvalili su se na prijemu jer, kako su istakli, ovo je prvi put da neko od političkih struktura upriliči ovakav jedan susret i čestita Komitetu i predsjedniku Osimu. Prema riječima generalnog sekretara N/FSBiH, Jasmina Bakovića uprkos svim aktualnim problemima sa kojima se susreće Komitet, reperezentacija Bosne i Hercegovine još uvijek ima realne šanse za plasman na Evropsko prvenstvo što bi rezultiralo ponosom svih građana Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.