Kosorić: Odlazak u Radnik smatram dobrim potezom

Iskusni stoper govorio za SportSport.ba

Kosorić: Odlazak u Radnik smatram dobrim potezom

S. Mlaćo

Kada je odlazio sa Grbavice, Aleksandar Kosorić nije u imao u planovima preći u neki drugi klub u Premijer ligi BiH. 

Ipak, sudbina je htjela da se to ipak desi, pa je 30-godišnji stoper rođen na Palama karijeru nastavio u Radniku iz Bijeljine.

U razgovoru za SportSport.ba Kosorić ističe da je napravio pravi potez, te je za klub iz Bijeljine imao samo riječi hvale.

Radnik je sezonu završio na šestom mjestu Lige za prvaka, a čelnici kluba zadovoljni su sezonom koja je iza njih.

"Osnovni cilj kluba bio je da izbori Ligu za prvaka, što je ekipa uspjela da ostvari i to na visokom četvrtom mjestu. Poslije smo u tom dijelu igrali jako kvalitetno, ali slobodno mogu reći da nismo imali dovoljno sreće da dođemo do pobjede u nekim utakmicama gdje smo to realno zaslužili i sezonu smo završili na šestom mjestu, što je za Radnik najbolji uspjeh u historiji kluba u Premijer ligi. Kada se na kraju podvuče crta, svi možemo biti zadovoljni, kako mi igrači i stručni štab, tako i rukovodstvo kluba na čelu sa Mladenom Krstajićem koji je uspio napraviti klub stabilnim premijerligašem i ozbiljnim u svim segmentima svoga rada", ističe Kosorić na početku razgovora za SportSport.ba.

Poslije neočekivanog odlaska iz Željezničara bio je veoma blizu odlaska u inostranstvo, ali su se stvari u posljednji čas zakomplikovale, te nije želio šest mjesec biti bez kluba. Stigla je ponuda iz Radnika, a o vremenu provedenom u Bijeljini kaže.

"Vrijeme koje je iza mene gledam kao na lijepe uspomene i jedan lijep period mog života. Za mene će uvijek Željo, Grbavica i Manijaci biti nešto posebno i jedan dio moga srca, ali smatram da sam otišao u trenutku koji je bio pravi za mene. Cilj odlaska iz Željezničara je bio odlazak u inostranstvo, ali se nažalost to nije realizovalo iz raznoraznih razloga, pa sam potpisao za Radnik i to smatram poslije završetka sezone dobrim potezom. Davao sam maksimum na svakom treningu i utakmici, te smatram da sam maksimalno pošteno nosio dres Radnika i da sam prezentovao klub na najbolji mogući način u tom trenutku. Moram naglasiti da je klub i svi ljudi u klubu bili jako korektni prema meni i da sam imao njihovu podršku u svakom trenutku. Osjećao sam se kao da sam tu neki duži period i ovim putem im se zahvaljujem i vrlo rado ću se uvijek vraćati u Radnik i Bijeljinu", iskren je nekadašnji kapiten Željezničara.

Nakon posljednje utakmice ove sezone Radnika upravo protiv Željezničara na Grbavici, postao je slobodan igrač. Jasan je kada su u pitanju daljnji planovi.

"Što se tiče mojih planova, trenutno sam slobodan igrač i sve ću da podredim odlasku u inostranstvo što sam planirao i prije dolaska u Radnik. U slučaju da ne bi došla prava ponuda koja bi mene zadovoljila, prvo bih sjeo sa ljudima iz Radnika jer sa njima imam dobar odnos i oni su ti koji bi imali prednost razgovora od klubova iz domaćeg prvenstva", priznaje Aleksandar Kosorić, dojučerašnji član bijeljinskog Radnika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi