Kovačević: Sretan sam i zadovoljan, Sarajevu želim prolaz
FOTO: Mateusz Kepinski/www. korona-kielce.pl

Novi igrač Korone Kielce za SportSport.ba

Kovačević: Sretan sam i zadovoljan, Sarajevu želim prolaz

S. Mlaćo

Adnan Kovačević, 23-godišnji defanzivac nakon četiri sezone provede u FK Sarajevo karijeru će nastaviti u redovima poljske momčadi Korona Kielce.

Kovačević će u subotu biti i zvanično predstavljen, s obzirom da je danas potpisao trogodišnji ugovor sa svojim novim timom. Za SportSport.ba u telefonskom razgovoru otkrio je svoje prve dojmove.

"Veoma sam sretan i zadovoljan. Danas sam potpisao ugovor sa velikim klubom. Nisam bio tu na probi, došao sam u Bremen da upoznam ekipu i odigrao sam 45 minuta. Poslije sam se zaputio za Poljsku kako bi potpisao ugovor i sredio potrebnu papirologiju. Sad je sve gotovo, igrač sam Korone Kielce i radujem se novim izazovima. Hvala svima koji su mi bili podrška dok sam bio u potrazi za klubom, te hvala mojoj As-11 Sportmanagment agenciji i braći Aljić koji su mi ovo omogućili", kazao je Kovačević za SportSport.ba.

Njegov sada već bivši tim sutra će u okviru revanš meča prvog pretkola Evropske lige na stadionu "Asim Ferhatović-Hase" ugostiti moldavsku Zariju Balti. U prvom meču Moldavci su slavili sa 2:1, a Kovačević je pokazao da nije zaboravio bordo klub.

"Poželio bih svom Sarajevu ovom prilikom mnogo sreće na sutrašnjoj utakmici i nadam se prolazu u drugo pretkolo", dodao je Kovačević.

Za Kovačevića će ovo biti prvi inostrano iskustvo, s obzirom da je u našoj zemlji u dosadašnjoj karijeri osim Sarajeva nastupao i za NK Travnik

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi