Krajina preokretom do velike pobjede nad Slogom

Pobjeda od 3:1

Krajina preokretom do velike pobjede nad Slogom

M. Šljivak

Fudbaleri Krajine pobijedili su danas u Cazinu Slogu iz Siminog Hana s 3:1 u prvom meču doigravanja za Prvu ligu Federacije BiH.

Prvo poluvrijeme u Cazinu je donijelo dosta dobar fudbal. Nakon mirnog uvoda, gosti prvi prijete golu Akmadžića, ali je defanzivac domaćeg tima Kadić na vrijeme intervenisao.

Domaći su potom uzvratili u dva navrata preko Nuhića. Međutim, prvo Brezičanin brani, a zatim fudbaler Krajine iz dobre situacije šutira preko gola.

Mešić i Ibrahimović su zatim prijetili domaćem timu, no pogodaka nije bilo nakon 15 minuta igre.

Zatim je uslijedio period igre koji je pripao Krajini. Imali su nekoliko dobrih pokušaja, a najbolju šansu propušta Četić, koji je sa sedam-osam metara šutirao  jako loše.

Kazna je stigla u 34. minuti. Almir Omerović je šutirao sa preko 60 metara, odbrana i golman domaćeg tima se nisu snašli, te je lopta završila u mreži za vodstvo gostiju od 1:0.

Do kraja prvog poluvremena još jedan pokušaj domaćih fudbalera, ali je Mizić slabo šutirao sa 18 metara.

Nastavak meča donosi potpunu dominaciju Krajine. Krenulo je sve nakon slobodnjaka Balića u 49. minuti kojeg Brezičanin sjajno brani. 

Ipak, u 56. minuti domaći su izjednačili. Sjajni Nuhić je prošao kroz odbranu, oboren je u kaznenom prostoru, te sudija pokazuje na penal. Precizan je Balić za izjednačenje rezultata na 1:1.

Nakon poravnanja Krajina je krenula još žešće prema golu Sloge, a napadi su im se isplatili u 69. minuti. Ponovo su u glavnim ulogama Nuhić i Balić, a ovog puta Nuhić je strijelac za prednost od 2:1.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 83. minuti. Rezervista Prošić je iskoristio ubačaj s desne strane, te je pogodio za konačan rezultat susreta od 3:1, iako je do kraja bilo još dobrih pokušaja.

Uzvratni meč igra se za tri dana u Simin Hanu.

Doigravanje za Prvu ligu:

Krajina - Sloga 3:1 (Balić 56'p, Nuhić 69', Prošić 83'/ Omerović 34')

Krajina: Akmadžić, Kadić, Begić, Palić, Pozderac, Nuhić, Mizić, Balić, Četić, Kapetanović, Bajerktarević.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sloga: Brezičanin, Mehić, Fejzić, Vejzović, Ibrahimović, Islamović, Sarajlić, Mešić, Halilović, Omerović, Ahmetović.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi