Krupa deklasirala Čelik u Zenici

Sjajna igra nada Krupe

Krupa deklasirala Čelik u Zenici

D. Kurbegović

Ovog vikenda na programu su utakmice 5. kola Premijer omladinske lige u kategoriji pionira.

Danas je u Zenici domaći Čelik dočekao vršnjake Krupe na terenu s umjetnom travom. U veoma teškim uslovima po velikoj vrućini, ekipa Krupe sjajnom igrom u drugom poluvremenu deklasirala je domaći tim, te slavila ubjedljivu pobjedu rezultatom 5:0.

Početak utakmice počeo je u ispitivanju snaga, bilo je nekoliko poluprilika s obje strane ali nje bilo golova. Gosti su poveli u 22. minuti kada je lijep gol postigao Džafo Hadžić. Do kraja poluvremena nije bilo više prilika, pa se na odmor otišlo pri vodstvu Krupe rezultatom 0:1.

U drugom poluvremenu potpuno druga slika na terenu, gostujući nogometaši dominirali su, te su uspjeli postići još četiri gola. Sjajnu akciju za 0:2 završio je u 51. minuti ponovo Hadžić Džafo inače igrač današnje utakmice. Treći gol u mreži Čelika djelo je Mihajla Kralja, koji je u 56 minuti pogodio za 0:3. Nastavili su se napadi ka golu Čelika, a četvrti put domaći golman je kapitulirao u 58. minuti za 0:4 strijelac je bio Aleksandar Gavrić. Tačku na današnju utakmicu i potpuni debakl domaćina stavio je svojim trećim golom Džafo Hadžić u 70. minuti za konačnih 0:5 za ekipu Krupe.

Čelik - Krupa 0:5 (Hadžić 3x, Kralj,Gavrić)

Čelik: Mlaćo, Ormanović, Babić, Karabegović, Mahmić, Helja, Begić, Sibalo, Durmiš, Beganović, Bahtić. Trener: Amir Japaur.

Krupa: Stjepanović, Knežević, Hadžbić, Gavrić, Vidović, Radaković, Hadžić. Radinović, Kralj, Malbašić, Pucar. Trener: Veljko Lolić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti