Kulaš: Prosjek naše ekipe je 19 godina

Trener Iskre iz Bugojna za naš portal

Kulaš: Prosjek naše ekipe je 19 godina

S. Mlaćo

Nakon osvajanja jesenje titule u Drugoj ligi Federacije BiH grupa Zapad te današnje pobjede nad Busovačom (2:1), nogometaši Iskre otišli su na zasluženu zimsku pauzu.

 Bugojanci su u prvom dijelu sezone definitivno pokazali najviše, a u prilog tome ide im i samo jedan poraz. Trener tima sa Jaklića Senid Kulaš govorio je za SportSport.ba.

"Bilo je turbulentno. Dvanaest igrača je napustilo Iskru iz prošlog dijela prvenstva, igrači su dolazili u toku priprema i sklopio sam mladu ekipu sa prosjekom od 19 godina. Planirali smo da budemo među tri ekipe, ali evo prešli smo sami sebe, a sve to radom na treningu i zalaganjem", kazao je Kulaš.

U Iskri ne misle na pauzi odmarati, žele sklopiti ekipu koja će praviti temelje za Prvu ligu Federacije.

"Čestitam momcima i nadam se da ćemo u drugi dio ući jači igrački i organizacijski, iako treba pohvaliti Upravu kluba i načelnika Hasana Ajkunića na svemu ovom dobrom u prvom dijelu prvenstva", dodao je perspektivni trenerski stručnjak iz Bugojna.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Kulaš je sa ovim mladim timom iz Bugojna definitivno napravio sjajan posao, a pohvale za njegov rad svakako idu i od navijača koji posebno ističu pomalo nevjerovatan podatak za naše klubove, a koji kaže da je čak osam od početnih jedanaest igrača Iskre protiv Busovače i tokom cijele polusezone bilo do 21. godine, dok su petorica njihovih vršnjaka bila na klupi, a od toga su trojica danas dobila priliku za igru. U vremenima kada klubovi u našoj zemlji ali i regionu vrlo često posežu za dovođenjem starijih i isluženih igrača, primjer iz Bugojna je svakako vrijedan hvale. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti