Leotar i Kozara ostvarili domaće pobjede

Prva liga RS, 12. kolo

Leotar i Kozara ostvarili domaće pobjede

E. Škorić

Nogometaši Leotara i Kozare ostvarili su domaće pobjede u susretima 12. kola Prve lige Republike Srpske. 

Vodeća Kozara je pred svojim navijačima savladala prijedorski Rudar sa 1:0, a jedini gol na susretu postigao Srndović u samoj završnici utakmice, tačnije u 87. minuti.

Drugoplasirani Leotar također je s 1:0 ostvario pobjedu. U Trebinju je poražen Tekstilac, a gol odluke postigao je Todorović u 15. minuti s penala. 

U Foči je, također s 1:0 rezultatom, Sutjeska pobijedila Krupu, gol je postigao Drakul u 70. minuti. Golovima Markovića (2) i Mahmutovića (penal) Proleter je u Tesliću bio bolji od Mladosti iz Gacka.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Krezović je u 12. pogodio za vodstvo Vlasenice u Donjem Šepku, dok je Ninić u 71. minuti donio bod Napretku. Sloboda je u Novom Gradu sa 4:2 pobijedila Drinu HE iz Višegrada. 

Prva liga RS, 12. kolo:
Napredak - Vlasenica 1:1 (Ninić 71/ Krezović 12)
Sloboda N. Grad  - Drina HE 4:2 (Mešić 32, Brkić 26, Rastoka 71, Kovačević 38/ Mirković 29, 49 - penal)
Leotar - Tekstilac 1:0 (Todorović 15 - penal)
Sutjeska F. - Krupa 1:0 (Drakul 70)
Kozara - Rudar Prijedor 1:0 (Srndović 87)
Proleter T. - Mladost G. 3:0 (Marković 55, 78, Mahmutović 33 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.