Leotar se nije pojavio na saslušanju

Sumnja u regularnost posljednjeg kola

Leotar se nije pojavio na saslušanju

E. Škorić

Predstavnici Podrinja, Proletera i Rudar Prijedora saslušani su na sastanku kojem su prisustvovali i Takmičarska i Disciplinska komisija, te Antikoruptivna tijela i tužioci FS RS.

Sastank je održan povodom sumnji u namještanje rezultata u posljednjem, 26. kolu Prve lige RS.

Predstavnici Leotara bit će naknadno saslušani u srijedu, 17. juna. Organi Saveza odredit će dalji postupak nakon kompletiranja dokumentacije sa spornih utakmica u Trebinju i Tesliću.

Podsjetimo, Rudar je završio prvi u Prvoj ligi RS, ali je upitno hoće li igrati Premijer ligu zbog sumnje u namještanje.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Naime, Podrinje je slavilp u Trebinju s 1:0, dok je Rudar izgubio u Tesliću od Proletera s 1:0. Tim rezultatima klubovi su ostali u ligi, a Rudar je primio gol nakon što je saznato da je završen meč u Trebinju i da je Leotar izgubio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.