Leotaru bod u Gacku, golijada u Tesliću

Prva liga RS, 9. kolo

Leotaru bod u Gacku, golijada u Tesliću

E. Škorić

U subotu su odigrani susreti devetog kola Prve lige Republike Srpske.

U Gradišci je Kozara remizirala s ekipom Napredak iz Donjeg Šepka (2:2).  Domaći su u 12. minuti poveli golom Gavrića, a osam minuta kasnije Šatara je povisio na 2:0.

U nastavku se gosti u potpunosti vraćaju. Ninić je u šestoj minuti nastavka smanjio, da bi Jevtić u 74. postavio konačnih 2:2.

Leotar je u Gacku osvojio bod protiv Mladosti (1:1). Ćeranić je s penala zabio za vodstvo domaćih u 55. minuti, ali je rezervista Tasovac u 73. minuti pogodio za 1:1, a do kraja više nije bilo promjena.

Sloboda iz Novog Grada je u Krupi pobijedila sa 1:0. Gol odluke postigao je Rastoka u devetoj minuti. Istim je rezultatom Tekstilac pobijedio u Derventi Vlasenicu, a Susaković je presudio gostima.

Podrinje je bilo uvjerljivo protiv višegradske Drine (3:0), a Hasanović je bio strijelac vodećeg gola, dok je preostala dva gola postigao rezervista Merić. Fočanska Sutjeska je u Tesliću s 4:3 savladala domaći Proleter. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Na tabeli je vodeći Leotar sa 20 bodova, Sloboda iz Novog Grada ima 18, Kozara 15 bodova… Na dnu je teslićki Proleter sa samo dva boda.

Prva liga RS, 9. kolo:
Kozara - Napredak 2:2 (Gavrić 12, Šatara 20/ Ninić 51, Jevtić 74)
Mladost G. - Leotar 1:1 (Ćeranić 55 - penal/ Tasovac 73)
Krupa - Sloboda NG 0:1 (Rastoka 9)
Tekstilac - Vlasenica 1:0 (Susaković 3)
Podrinje - Drina HE 3:0 (Hasanović 35, Merić 82, 86)
Rudar Prijedor - Sloboda Mrk. Grad 0:0
Proleter - Sutjeska 3:4 (Mahmutović 65, 92, Gavrić 40/ Mrgud 67, Rašević 81, Mojović 31, Guzina 61)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.