Potpredsjednik N/FSBiH

Ljubojević: Ovakav vid smanjenja lige je najbolji za sve

Potpredsjednik N/FSBiH Darko Ljubojević govorio je neposredno nakon historijske odluke o skraćenju Premijer lige Bosne i Hercegovine na dvanaest klubova za sezonu 2016/2017.

"Sigurno da je ovo vrlo važna i značajna odluka. Ova tekma je aktuelna posljednjih četiri-pet godina. Imali smo 2012. godine prijedlog za smanjenjem lige koji tada nije prošao, ali u posljednjih šest mjeseci Izvršni odbor i komisija koju je isti formirao su aktivno radili na ovome. Na kraju, prošli smo sve procedure, Izvršni odbor i entitetske saveze i usvojili ovaj prijedlog", rekao je Ljubojević i konstatovao:

"Dakle, od sezone 2016/2017. godine imat ćemo ligu sa dvanaest klubova!".

Bilo je više opcija o načinu na koji će liga biti skraćena.

"Postojala su dva prijedloga, da smanjenje ide postepeno sa 16 na 14, pa sa 14 na 12. Razgovarali smo mnogo o ovome, reforme su teške i bolne ali zaista najiskrenije mislim da je ovaj prijedlog koji je prošao danas puno bolji za sve klubove koji se takmiče u Premijer ligi", istakao je nekadašnji fudbaler banjalučkog Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Još uvijek nije poznato kakav će biti format takmičenja, da li će se igrati četverokružno, trokružno ili...

"Danas smo donijeli odluku o promjeni sistema takmičenja, a propozicije takmičenja su u nadležnosti Izvršnog odbora koji će naknadno donijeti odluke o tome", rekao je za kraj Ljubojević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.