Mahmutović nakon 10 godina pravi transfer izvan Češke?

Blizu odlaska u Grčku

Mahmutović nakon 10 godina pravi transfer izvan Češke?

Bh. internacionalac Aidin Mahmutović nalazi se pred transferom u Grčku, prenosi tamošnja Gazzetta. 

U protekloj polusezoni Mahmutović je nastupao za Pribram kao posuđen igrač Viktorije Plzen, ali u ovom klubu nije imao najbolji status i sve je izvjesnije da će tokom januara potražiti novu sredinu. 

Pominjala se mogućnost i da se Mahmutović vrati u Čelik, međutim od toga, po svemu sudeći, neće biti ništa jer je već uveliko u pregovorima sa Panioniosom.

Grčki tim je u poodmakloj fazi pregovora sa Mahmutovićem, a ukoliko u narednim danima dođe do dogovora između dvije strane, to bi iskusnom bh. fudbaleru bio ujedno prvi transfer izvan Češke nakon 10 godina. 

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

U češkom prvenstvu Mahmutović je upisao preko 200 nastupa igrajući za Teplice, Usti nad Lebem, Viktoriju Plzen, Sigmu i Pribram. U našoj zemlji je igrao za Čelik i TOŠK. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi