"Male su mogućnosti da se na spisku nađu igrači iz PL"

Pape za SportSport.ba

"Male su mogućnosti da se na spisku nađu igrači iz PL"

A. Beganović

Za nešto više od 50 dana počinje Svjetsko prvenstvo na kojem će po prvi put učestvovati i fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, a selektor Safet Sušić uskoro će objaviti i popis putnika za Mundijal.

Naši reprezentativci u svojim klubovima igraju u promjenjivoj formi, odnosno neki igraju dosta dobro, dok su neki izgubili mjesto u prvom timu.

"Pratim formu naših igrača, neki igraju dosta dobro, dok pak ima i onih koji u posljednje vrijeme igraju slabije ili gotovo nikako i ne igraju. Konkretno mislim na Ibiševića i Hajrovića, koji u nekoliko posljednjih utakmica nisu u prvim planovima svojih trenera. Hajrovića čak nema ni na klupi. Da se razumijemo, oni su sigurni putnici za Brazil, ali su možda sebi malo otežali situaciju", za SportSport.ba kaže selektor našeg nacionalnog tima.

U dresu Željezničara briljira Srđan Stanić, pa smo selektora upitali da li postoji mogućnost da se prvotimac Željezničara ili pak neki drugi igrač iz Premijer lige nađe na spisku za Mundijal.

"Iskren da budem, male su mogućnosti da na spisku za Mundijal bude igrača iz Premijer lige. Meni je u interesu da u Brazil vodim najbolje i tako će biti. Premijer liga je takva kakva jeste, kvaliteta je na niskom nivou, tako da najvjerovatnije na spisku, izuzev Avdukića neće biti niko. Međutim, to ne treba obeshrabriti igrače iz domaćeg prvenstva jer nakon Mundijala kreću kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u kojima će možda i dobiti priliku", govori Sušić.

U posljednje vrijeme dosta dobre partije pruža i nekadašnji reprezentativac Ermin Zec, kojeg je već ranije pozivao Sušić.

"Ne bih sada o imenima, pratim formu svih naših igrača i mogu vam reći da postoji mogućnost da se na spisku nađe jedan fudbaler koji je već igrao u reprezentaciji, a koji u posljednje vrijeme nije bio pozivan", tajanstven je Sušić.

Mnogo bure u bosanskohercegovačkoj javnosti izazvano je nakon što je selektor za prijateljski susret sa Egiptom pozvao Tina Sušića, koji je izgubio mjesto i u prvoj momčadi Hajduka.

"Svi igrači imaju isti status. Rekao sam im da samo od njih zavisi da li će dobiti poziv za Brazil. To se odnosi i na Tina, koji u posljednje vrijeme nije standardan u Hajduku. Vidjet ćemo šta će biti do kraja sezone, ali još jednom ću reći da je sve do igrača. Moraju se izboriti za mjesto u svom timu, pa onda očekivati poziv. Četiri godine sam na čelu reprezentacije i svoj posao radim časno i pošteno, te će tako biti dok sam god selektor", govori čovjek koji je reprezentaciju odveo na veliko takmičenje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Sušiću po završetku Mundijala ističe ugovor, a za SportSport.ba kaže da će do početka priprema znati kakav je njegov status, odnosno da li će ostati na selektorskoj poziciji.

"Ugovor mi ističe i do početka priprema će se znati da li ću ostati ili ne. Mislim da je tako najbolje i za reprezentaciju", zaključuje Sušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.