Marinović zadovoljan prvom provjerom

Borac pobijedio Krupu (1:0)

Marinović zadovoljan prvom provjerom

Seriju prijateljskih utakmica fudbaleri Borca otvorili su u Krupi na Vrbasu gdje su pobijedili domaćeg prvoligaša krupu sa 1:0. Strijelac jedinog gola bio je povratnik sa pozajmice iz GOŠK-a Stefan Dujaković u 43.minutu.

"Ovo je prva utakmica poslije napornog uvodnog dijela i zbog toga moram da budem zadovoljan onim što sam vidio. Istina bilo je grešaka u našoj igri, ali one su normalne za ovu fazu pripremnog perioda. Moram da naglasim da je mnogo više bilo dobrih stvari i to je znak da smo mi na pravom putu", rekao je Vinko Marinović. 

Ovaj trener nije propustio priliku da još jednom ponovi da je pred ekipom još mnogo posla.

"Ima dosta prostora za napredak i moramo još puno da radimo kako bi došli do one prave forme", zaključak je Marinovića. 

Borac do odlaska u Umag više neće imati test utakmice, a već u subotu 31.januara, dan poslije dolaska, očekuje ih početak jakog turnira. Prvi rival našem klubu bit će slovenački Zavrč, a nakon toga 2. februara na redu je utakmica protiv Novog Pazara. Na kraju grupne faze turnira 5.februara Borac će odmjeriti snage sa Ilirijom iz Slovenije. Za 7. i 8.februar planirani su mečevi za plasman.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.