Mehmed Baždarević će raditi za mjesečnu platu od 30.000 KM

Detalji ugovora novog selektora

Mehmed Baždarević će raditi za mjesečnu platu od 30.000 KM

Novi selektor fudbalske reprezentacija Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević dogovorio je sa N/FSBiH visinu svojih mjesečnih prihoda.

Nakon sjednice Izvršnog odbora N/FSBiH Baždarević je potpisao ugovor do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015. godine, odnosno do kraja šampionata Starog kontinenta, ukoliko se na njega plasira.

Iako u našem Savezu nije praksa da se spominje kolika je plata uposlenika u bh. kući fudbala, SportSport.ba je došao do informacije da će Baždarević raditi za 30.000 KM mjesečno, što je mnogo manje u odnosu na njegovog prethodnika Safeta Sušića.

Napomenimo da su Sušićeva mjesečna primanja iznosila 75.000 KM, od čega 50.000 KM otpadalo na platu, dok je preostalih 25.000 Pape dobijao od TV prava koje je naplaćivao N/FSBiH. Tako je godišnja zarada bivšeg selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine ukupno iznosila 900.000 KM, dok će Baždarević za godinu dana, ukoliko toliko dugo ostane za kormilom nacionalnog tima, zaraditi 360.000 KM.

Naravno ukoliko Baždarević sa Zmajevima izbori plasman na Evropsko prvenstvo, u njegovom ugovoru je i klauzula prema kojoj ima pravno na nagradu, sličnu onoj kakvu je Pape imao za plasman na Mundijal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti