Menalo: Finale je naš cilj, ali bit će teško na Grbavici

Prvotimac Širokog pred revanš polufinala

Menalo: Finale je naš cilj, ali bit će teško na Grbavici

E. Škorić

Mladi bh. reprezentativac Luka Menalo jedan je od najopasnijih igrača u sastavu Širokog Brijega ove sezone.

Dvadesetogodišnji ofanzivac iz Splita u dresu Širokog Brijega je u ovoj sezoni odigrao ukupno 30 mečeva (sva takmičenja) i postigao je 14 pogodaka uz dvije asitencije.

Upravo će Menalo, jasno uz Krstanovića, Wagnera i ostale momke, biti velika opasnost po Željezničar u sutrašnjem revanšu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine. Širokobrijeažni u Dolinu ćupova dolaze s prednošću od 1:0 i jasno je da još ništa nije riješeno.

"Normalno je da se nadamo finalu. Ostvarili smo prednost u prvoj  utakmici i ostaje mala žal što nismo dali bar još jedan gol, ali i ovako smo zadovoljni. Željo je kvalitetan protivnik, bit će nam jako teško, no nama je Kup jedina šansa za Evropu i s tim vam dovoljno kažem", rekao je Menalo u razgovoru za SportSport.ba, pa je dodao:

"Malo je teže igrati na dva fronta i možda je to najveći problem Željezničaru. Međutim, radi se o sjajnoj ekipi i vjerujem da nas čeka izuzetno teška utakmica. Njihova najveća opanost su Lendrić, Zeba, Stevanović. Od njih trojice se najviše očekuje".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ukoliko Široki izbori finale, igrat će za trofej protiv Sarajeva, a Željo bi se u tom slučaju okrenuo borbi za titulu. Mada, ambicije na Grbavici su velike, želja mnogih je dupla kruna. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi