Merzić: Još dosta bodova je u igri, fali nam pozitivni niz

Kapiten mostarskog Veleža

Merzić: Još dosta bodova je u igri, fali nam pozitivni niz

Nakon dvomeča sa Vitezom u okviru Kupa BiH, u kojem su izborili plasman u četvrtinu finala, fudbaleri Veleža će u Vrapčićima u okviru 13. kola BH Telecom Premijer lige BiH ugostiti istog protivnika.

U revanš susretu Kupa na Gradskom stadionu u Vitezu u duelu ove dvije ekipe viđeno je čak šest pogodaka, a rezultat je na kraju glasio 3:3. Ipak, u redovima Rođenih ovaj put žele reprizu iz prve utakmice osmine finala Kupa BiH kada su savladali Vitez sa 2:0.

"Od susreta sa Vitezom očekujem svakako pobjedu. Igramo kući, pred svojim navijačima, i mislim su nam tri boda iz ova meča u ovome momentu jako potrebna", kazao je Samir Merzić, fudbaler Veleža.

Na naše pitanje bi li Rođenima odgovarao onaj rezultat iz prvog meča osmine finala Kupa BiH, iskusni defanzivac ekipe Nedima Jusufbegovića je kazao:

"Svaka pobjeda nama bi odgovarala".

Velež ove sezone igra dosta po principu "toplo – hladno", a mostarskom sastavu nedostaje niz od dva – tri dobra rezultata kako bi se priključio samom vrhu tabele.

"Fale nam dvije – tri vezane pobjeda, dva – tri dobra rezultata, jednostavno fali taj kontinuitet. Nadam se da bi upravo u ovome finišu jesenjeg dijela sezone mogli doći do tog pozitivnog niza, kakav smo recimo imali u prošloj sezoni", kazao je Merzić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež se plasirao među osam najboljih ekipa u najmasovnijem takmičenju u našoj domovini, a cilj kluba je i dalje Evropa.

"Još dosta bodova je u igri. Mi moramo popraviti naše igre, igrati bolje. Mislim da je još uvijek sve otvoreno. Sa tri – četiri vezane pobjede sve je moguće", rekao je fudbaler kluba koji je dva puta u svojoj historiji osvajao Kup Maršala Tita, ali je u nezavisnoj BiH još uvijek bez trofeja.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti